Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

«Το κλειδί», έκθεση στον Χώρο Τέχνης, Ίρις

«Το κλειδί», έκθεση στον Χώρο Τέχνης, Ίρις

Ο χώρος Τέχνης ΙΡΙΣ Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού εγκαινιάζει την  έκθεση ζωγραφικής της Πασκάλ Στεφανίδη με τίτλο “Το κλειδί”.

 

Πρόκειται για 19 έργα , πού η καλλιτέχνης δημιούργησε μεταξύ 2008 – 2013, κυρίως ελαιογραφίες σε μουσαμά. Η ίδια η καλλιτέχνης αναφέρει για τις πηγές έμπνευσής της:


«Οι στιγμές της ζωής μου πλημμυρίζονται από ήχους. Οι ήχοι μετατρέπονται σε εικόνα και την ίδια στιγμή η εικόνα παράγει ήχο. Η απεικόνιση της πραγματικότητας είναι αληθοφανής και ταυτόχρονα φανταστική, στο περιεχόμενό της. Πηγή έμπνευσης των εικόνων αποτελούν τα όνειρα και η μουσική . Γη και νερό στρέφονται ταυτόχρονα γύρω από το παρελθόν και το μέλλον».

 

Ο Αλέκος Φασιανός έγραψε: «Η Πασκάλ Στεφανίδη προσανατολίζεται σ’ έναν ονειρικό κόσμο της φαντασίας μας, που μας αποκαλύπτει τις αόρατες πτυχές του φανταστικού κόσμου, που υπάρχει όμως άυλο και είναι η αρχή της δημιουργίας της ύλης. Πλησιάζει προς το σουρεαλισμό που είναι το κλειδί της αποκάλυψης».

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού: η έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
18.10.2016 11:44
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.
Ελάχιστη Προσπάθεια: ομαδική έκθεση στο Χώρο Τέχνης Ηώς
05.07.2016 16:51
Ο Ηώς Χώρος Τέχνης εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Ελάχιστη Προσπάθεια.
Τόποι στη Μνήμη ΙI/ Land in Memory II: έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε
16.06.2016 10:47
Συνεχίζοντας το δεύτερο μέρος των εκθέσεων που αναφέρονται στον τόπο και τη μνήμη, ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου ώρα 8.00 την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη ΙΙ / Land in Memory IΙ» με τους εικαστικούς Σωτήρη Σόρογκα και Γιάννη Καστρίτση.
Έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες
10.06.2016 12:15
Τη μαγεία της Ανατολής και της μουσικής μεταφέρει η νέα έκθεση της κορυφαίας ζωγράφου της τέχνης του ναΐφ Σοφίας Καλογεροπούλου που εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες στις 18 Ιουνίου.