Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μήδεια του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου + ΔρόΜοΣ (ΣΥΝ ΔΡόΜοΣ) στο Bios

Μήδεια του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου + ΔρόΜοΣ (ΣΥΝ ΔΡόΜοΣ) στο Bios

Το Bios παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου + Δρόμος (ΣΥΝ ΔΡόΜοΣ) από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις  17 Δεκεμβρίου 2013.

 

Ένας μύθος που εξακολουθεί να συναρπάζει. Μια πρωταγωνίστρια που διχάζει το κοινό αλλάζοντας διαρκώς πρόσωπα και προσωπεία: απεχθής παιδοκτόνος ή πρώιμη φεμινίστρια; Στυγερή εγκληματίας ή κοινωνική επαναστάτρια; Επιτήδεια πολιτικός ή συνηθισμένη γυναίκα; Θύτης ή θύμα; Το ντιμπέιτ εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και η απόφαση ως προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα είναι δική μας. Τι πιστεύουμε; Και ως πού φτάνει η ανοχή μας, ακόμα και η συνενοχή μας;

 

Μια σύγχρονη παράσταση της Μήδειας με τη μορφή ενός «σκηνικού ντουέτου», που αναζητά τις ρίζες της βίας με χιούμορ, χωρίς αρχαιοπληξία, όχι για να σατιρίσει αλλά για να αναδείξει τη διαχρονικότητα του αριστουργήματος του Ευριπίδη.

 

Η παράσταση είναι μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος της Διεθνούς Συνάντησης Παραστατικών Τεχνών IETM (Οκτώβριος 2013) και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου Ηφαιστείας στη Λήμνο (Σεπτέμβριος 2013).

 

 

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κανακάρης

Δραματουργία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Εγκατάσταση-Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Ενδυματολογική επιμέλεια (κοστούμι Μήδειας): Μαρία Παπαδοπούλου

Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα

Μουσική: Γιώργος Ταμιωλάκης

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Βιβή Νικολακοπούλου

Ερμηνεύουν: Μαρία Πανουργιά,  Θανάσης Δόβρης, Βιβή Νικολακοπούλου, Μαρία Παμούκη, Χριστίνα Λαζουρά

Σχετικές ειδήσεις
Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, του Γιάννη Στίγκα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.12.2016 13:46
Το έργο του Γιάννη Στίγκα, Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο, είναι η πρώτη παράσταση που θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε σκηνοθεσία Medea Electronique, στο πλαίσιο του αφιερώματος Η Λογοτεχνία στη σκηνή.
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Ένας Οκτώβριος γεμάτος θέατρο από το ΚΘΒΕ
26.09.2016 12:52
Oι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-17 βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών. Έρχεται ένας Οκτώβριος γεμάτος με πολυαναμενόμενες μεγάλες παραγωγές, παράλληλες δράσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μετακλήσεις που φιλοξενούνται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.