Το Bios παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου + Δρόμος (ΣΥΝ ΔΡόΜοΣ) από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις  17 Δεκεμβρίου 2013.

Ένας μύθος που εξακολουθεί να συναρπάζει. Μια πρωταγωνίστρια που διχάζει το κοινό αλλάζοντας διαρκώς πρόσωπα και προσωπεία: απεχθής παιδοκτόνος ή πρώιμη φεμινίστρια; Στυγερή εγκληματίας ή κοινωνική επαναστάτρια; Επιτήδεια πολιτικός ή συνηθισμένη γυναίκα; Θύτης ή θύμα; Το ντιμπέιτ εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και η απόφαση ως προς τα πού γέρνει η πλάστιγγα είναι δική μας. Τι πιστεύουμε; Και ως πού φτάνει η ανοχή μας, ακόμα και η συνενοχή μας;

Μια σύγχρονη παράσταση της Μήδειας με τη μορφή ενός «σκηνικού ντουέτου», που αναζητά τις ρίζες της βίας με χιούμορ, χωρίς αρχαιοπληξία, όχι για να σατιρίσει αλλά για να αναδείξει τη διαχρονικότητα του αριστουργήματος του Ευριπίδη.

Η παράσταση είναι μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος της Διεθνούς Συνάντησης Παραστατικών Τεχνών IETM (Οκτώβριος 2013) και παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου Ηφαιστείας στη Λήμνο (Σεπτέμβριος 2013).

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Σκηνοθεσία: Φίλιππος Κανακάρης

Δραματουργία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου

Εγκατάσταση-Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Ενδυματολογική επιμέλεια (κοστούμι Μήδειας): Μαρία Παπαδοπούλου

Κίνηση: Μαριέλα Νέστορα

Μουσική: Γιώργος Ταμιωλάκης

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Βιβή Νικολακοπούλου

Ερμηνεύουν: Μαρία Πανουργιά,  Θανάσης Δόβρης, Βιβή Νικολακοπούλου, Μαρία Παμούκη, Χριστίνα Λαζουρά