Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Tαινία για τον Κερτ Κομπέιν

Tαινία για τον Κερτ Κομπέιν
Μια κινηματογραφική παραγωγή βασισμένη στα ημερολόγια του διάσημου ειδώλου της rock ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη.

Μια κινηματογραφική παραγωγή βασισμένη στα ημερολόγια του διάσημου ειδώλου της rock ετοιμάζεται για τη μεγάλη οθόνη.

Η ταινία θα βασίζεται σε αδημοσίευτα ημερολόγια του τραγουδιστή των Νιρβάνα, καθώς και σε συνεντεύξεις με φίλους και συγγενείς. Πρόκειται δηλαδή για τη ζωή του Κερτ Κομπέιν ειδωμένη μέσα από τα μάτια του ίδιου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Μπένιοφ (25η Ώρα, Τροία) πρόκειται να προσαρμόσει το βιβλίο του Τσαρλς Κρός Heavier than Heaven («Πιο βαρύς από τον παράδεισο») που βασίζεται με τη σειρά του σε ημερολόγια του Κομπέιν και συνεντεύξεις φίλων.

Την κοινή παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει η Working Title και η Universal Pictures. Υπενθυμίζεται ότι ο Κερτ Κομπέιν αυτοκτόνησε το 1994 σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Η ταινία αυτή έρχεται σε συνέχεια της κινηματογραφικής μεταφοράς της ζωής των: Τζόνι Κας, του Ίαν Κέρτις και του Μπομπ Ντίλαν και προφανώς έπεται συνέχεια αφού οι rock stars έχουν εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Ο Μπεν Άφλεκ είναι ο Λογιστής!
01.09.2016 12:27
Μετά το «Gone Girl», ρόλο για τον οποίο άναψε φωτιές στο γυναικείο, αλλά και ανδρικό φύλο, και αφού φόρεσε τη στολή του Μπάτμαν, στο «Batman v. Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», ο Μπεν Άφλεκ ετοιμάζεται για τον επόμενο κινηματογραφικό του ρόλο, στην ταινία του Γκάβιν Ο΄Κόνορ, «Ο Λογιστής». Η ταινία είναι βασισμένη σε σενάριο του Μπιλ Ντουμπουκέ («The Judge»).
Η Odeon ετοιμάζεται για το 69ο Φεστιβάλ Καννών!
27.04.2016 10:49
Από τις 11 ως τις 22 Μαΐου η καρδιά του σινεμά θα χτυπά στις Κάννες και η Odeon θα είναι εκεί με έξι συνολικά ταινίες εξαιρετικών δημιουργών και διάσημων ηθοποιών, δύο από τις οποίες θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ.
Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
23.03.2016 12:49
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα, 24 με 30 Μαρτίου 2016, στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι οι εξής
Προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Ιστορικο Αρχείο ΠΙΟΠ
17.03.2016 11:48
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης μας προσκαλεί στις προβολές των βραβευμένων ντοκιμαντέρ με ελεύθερη είσοδο: «Αθανάσιος Χριστόπουλος, ένας λησμονημένος ποιητής» του Σταμάτη Τσαρουχά (2001, 61’) και «Ημερολόγια καταστρώματος, Γιώργος Σεφέρης» του Στέλιου Χαραμπόπουλου (2001, 70’).