Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

SAVE: εικαστική έκθεση στο πλαίσιο του P.I.G.S. / Σωτηρία

SAVE: εικαστική έκθεση στο πλαίσιο του P.I.G.S. / Σωτηρία

Η εικαστική έκθεση «SAVE» σε επιμέλεια Γιώργου Τσεριώνη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο ΕΝΤΡΟΠΙΑ στα πλαίσια της νέας του διεθνούς παραγωγής «P.I.G.S. / Σωτηρία», σε Σύλληψη – Σκηνοθεσία Mαρίλλης Mαστραντώνη.

 

SAVE: Να γίνει ασφαλής, να αποκτήσει ασφάλεια, να προστατευτεί από τραυματισμό, καταστροφή ή οποιουδήποτε είδους κακό, να γλυτώσει έναν επικείμενο κίνδυνο, να σώσει ένα σπίτι...

 

Στην έκθεση οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες καταθέτουν ένα κριτικό σχόλιο πάνω στη σχέση της σύγχρονης πολιτισμικής και πολιτικής συνθήκης στη χώρα μας, με εκείνες τις ρωγμές στην οπτική της νεωτερικότητας που ώθησαν κάποτε στο ρομαντικό αίτημα για μια «συνολική εμπειρία της Ουτοπίας», πέραν του περιορισμού της απόστασης, ξεπερνώντας τον χώρο και τον χρόνο. Τέλος ή αρχή του εφιάλτη, του οικείου ως εφιάλτη ή μήπως άνοιγμα σε μια νέα οικειότητα; Κάθε απάντηση μένει εκκρεμής, ώσπου ο θεατής να ψάξει για την ενδεχόμενη συμμετοχή του στο σύμπαν της εικόνας και μέσα απ' αυτό το ταξίδι να βρει τη δική του γενέθλια γη.

 

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις ως ζητούμενο, η έκθεση διαπραγματεύεται τις συνθήκες προστασίας, διάσωσης, ίασης από πιθανό κίνδυνο σε ένα ηθικά μεταβαλλόμενο κόσμο.


Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Ανδρέας Βούσουρας, Λίνα Γάκη, Γιώργος Γύζης, Μπάμπης Καραλής, Georgia Κοtretsos, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Βίλλυ Μανωλάκου, Νίκος Παλαιολόγος, Λία Πέτρου, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιάννης Σινιόρογλου, Κωνσταντίνος Σταματίου, Μαρία Τσαγκάρη, Γιώργος Τσεριώνης, Πάνος Φαμέλης, Έφη Φουρίκη, Γιάννης Χριστάκος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

 

Με την υποστήριξη του Eυρωπαϊκού Πολιτιστικού Ιδρύματος

Σχετικές ειδήσεις
ΜΕΘΕΞΙΣ: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Dépôt Αrt gallery
13.12.2016 15:34
Η Dépôt Αrt gallery εγκαινιάζει την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρες 19:00 έως 23:00 την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα " Μ Ε Θ Ε Ξ Ι Σ " σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Βαφειάδη.
«Code Red»: Εικαστική έκθεση του Χρήστου Προσύλη
01.11.2016 11:47
Η νέα εικαστική έκθεση του σκηνοθέτη, συγγραφέα, performer και new media artist Χρήστου Προσύλη με τίτλο «Code Red» που περιλαμβάνει digital art, ζωγραφική, video art installation, sound art και performance, πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου», στο διάστημα 1-11 Νοεμβρίου 2016.
Η περίπτωση Καποδίστρια: oμαδική εικαστική έκθεση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
06.10.2016 12:16
Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο η ομαδική εικαστική έκθεση Η Περίπτωση Καποδίστρια σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού. Η έκθεση αποτελεί ένα μικρό αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα πολιτικό Ιωάννη Καποδίστρια, όπου ζωγραφικά και γλυπτά έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων Ελλήνων εικαστικών συνομιλούν με αντικείμενα του Κυβερνήτη από τις συλλογές του Μουσείου.
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
New Mythologies: εικαστική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου
02.06.2016 15:53
Ο Πύργος Μπαζαίου εγκαινιάζει στις 18 Ιουνίου 2016 την φετινή εικαστική του έκθεση, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νάξου, με τίτλο New Mythologies.