Το Φουγάρο συμβάλλοντας δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα, καθιερώνει τον ετήσιο θεσμό του Fougaro Jazz Festival ξεκινώντας από φέτος, με δυο βραδιές αφιερωμένες στη μουσική της ελεύθερης έκφρασης.

Το Φουγάρο, εκφράζοντας τη βαθιά του αγάπη για το μοναδικό αυτό μουσικό είδος που κατέκτησε τον κόσμο, φιλοξενεί για δυο μέρες την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 τέσσερα κορυφαία ελληνικά κουαρτέτα που έχουν κατακτήσει τη δική τους θέση στην ιστορία της jazz σκηνής.

Τα κουαρτέτα των Χάρη Λαμπράκη, Τάκη Μπαρμπέρη, Λευτέρη Χριστοφή και Γιώργου Τρανταλίδη θα κατακλύσουν το Φουγάρο με τους ρυθμούς και τις αρμονίες τους και θα μας παρασύρουν σε ένα μελωδικό ταξίδι με αφετηρία τον Αμερικανικό Νότο του περασμένου αιώνα και με σταθμούς από την Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή μέχρι την Ινδία και την Αυστραλία.

Αυτοσχεδιασμοί αλλά και κλασικές jazz μελωδίες από 16 δεξιοτέχνες στο είδος μουσικούς θα πλημμυρίσουν για δυο νύχτες το Ναύπλιο, δίνοντας στο κοινό του Φουγάρου μια αυθεντική γεύση από το κοσμοπολίτικο και μποέμ σύμπαν της jazz! Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα απολαύσουμε επιλεγμένες jazz μελωδίες από τη διεθνή δισκογραφία. Και για τους λάτρεις του βινυλίου την εμπειρία του Φεστιβάλ συμπληρώνει η έκθεση Vintage Jazz Vinyl Covers, με εξώφυλλα ιστορικών δίσκων βινυλίου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Fougaro Jazz Festival #1, με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της Jazz, και όχι μόνο, έχει ο Χάρης Καββαδίας.

“Η Jazz είναι Ελευθερία” Thelonious Monk

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

19.00 – 20.30: Επιλογές από τη διεθνή δισκογραφία 20.30 – 21.30: HARIS LAMBRAKIS QUARTET 22.00 – 23.00: TAKIS BARBERIS QUARTET 23.00 – 01.00: Επιλογές από τη διεθνή δισκογραφία (Big Bands)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

19.00 – 20.30: Επιλογές από τη διεθνή δισκογραφία 20.30 – 21.30: LEFTERIS CHRISTOFIS QUARTET 22.00 – 23.00: GEORGE TRANTALIDIS SPECIAL QUARTET 23.00 – 01.00: Επιλογές από τη διεθνή δισκογραφία (Jazz Swing)

Η έκθεση Vintage Jazz Vinyl Covers θα είναι επισκέψιμη σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.