Η Μυλωνού συνεχίζεται για τις δύο Κυριακές του Νοεμβρίου που απομένουν (17 και 24 του μήνα) στο Κινητήρας studio, στην Ακρόπολη. Τον Δεκέμβριο για όλες τις Κυριακές του μήνα (1, 8, 15, 22, 29 Δεκεμβρίου) και στο διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων, η παράσταση θα παίζεται στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

«Η Μυλωνού» είναι μία διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που ξετυλίγει τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών, με κέφι και πρωτοτυπία.

Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν τη δική τους θεατρική σκηνή, για να αφηγηθούν με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια.

«Η Μυλωνού» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, με ευθύνη για τη μουσική σύνθεση και διδασκαλία είναι ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.