Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι μεγάλοι συνθέτες για παιδιά από 5 ετών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Οι μεγάλοι συνθέτες για παιδιά από 5 ετών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Θεοχαράκη προγραμματίζει δύο παρατάσεις για παιδιά, μέσα από τις οποίες γνωρίζουν δύο από τους μεγαλύτερους συνθέτες, τον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν . Ακούν τη μουσική τους, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουν τον χαρακτήρα τους, μέσα από τα ίδια τους τα λόγια και την προσωπική τους ζωή.

 

Η πρώτη θα δοθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και πρόκειται για την παράσταση «Στον αστερισμό Μοτσαρτιάνα».
 
O νεαρός Μότσαρτ και η αδερφή του η Νάννερλ μας ταξιδεύουν στον κόσμο των νεανικών χρόνων του Μότσαρτ μέσα από τα μουσικά έργα που συνέθεσε ο μικρός Βόλφγκαγκ για την αδερφή του, στο "Μικρό βιβλιαράκι μουσικής της Νάννερλ» όταν ήταν εφτά ετών, καθώς και από αποσπάσματα την αλληλογραφίας με την αδελφή του.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Λαγούτης, Άννα Σακαλή, Πέτρος Ζαρκάδης, Σταυριανή Ηλιοπούλου
Πιάνο: Σταύρος Δρίτσας
Σκηνικά, κουστούμια: Δημήτρης Παναγιωτάτος
Φωτισμοί: Γεράσιμος Δενδρινός
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άννα Σακαλή
 
Ώρα: 11:00-12:00
 
Κόστος συμμετοχής: 10 €
 
 
Ενώ την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 θα ακολουθήσει η παράσταση Ο «πράσινος» Μπετόβεν.
 
Στην θεατρική αυτή παράσταση, θα γνωρίσουμε τον μεγάλο γερμανό συνθέτη και την αγάπη του για τη φύση. Μια ώρα μόλις έξω από τη Βιέννη, είναι ένας μικρός, ερημικός δρόμος, όπου οι άνθρωποι του τόπου το λένε με το όνομα «Το μονοπάτι του Μπετόβεν».

Σ’ αυτό το εξοχικό μέρος πήγαινε ο Μπετόβεν για τριάντα χρόνια περίπου κι εδώ εμπνεύστηκε το έργο του, την Ποιμενική Συμφωνία , μέσα σ’αυτή την όμορφη φύση.

Ο εξοχικός δρομάκος αν μπορούσε να μιλήσει, θα μας έλεγε πολλά για τον μεγάλο αυτό συνθέτη, γιατί τον είδε να έρχεται πότε με τρύπια παπούτσια και πότε με άδειο στομάχι.

Μία παράσταση εμπνευσμένη από το «Γκαίτε – Μπετόβεν» του Ρομαίν Ρολλάν και το "Μπετόβεν" του Εμίλ Λούντβιχ, καθώς και από την αλληλογραφία του Μπετόβεν.
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Τσαρούχας, Άννα Σακαλή, Πέτρος Ζαρκάδης
Πιάνο: Νίκος Ζαφρανάς
Σκηνικά, κουστούμια: Δημήτρης  Παναγιωτάτος
Φωτισμοί: Γεράσιμος Δενδρινός
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Άννα Σακαλή
 
Ώρα: 11:00-12:00
 
Κόστος συμμετοχής: 10 €

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή σας θα πρέπει να συμπληρωθεί η σχετική αίτηση που θα βρεθείτε στο www.thf.gr και να αποσταλεί με email kpapaspiliopoulou@theocharakis-foundation.gr ή με fax 210-3611380, καθώς και να έχει γίνει προπληρωμή.
 
Πληροφορίες : 210-3611206

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κώδικας Του Κοντού Δράκου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
25.01.2017 14:40
Μετά από μια σειρά εμφανίσεων στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών και στην Ντόχα του Κατάρ, «ο Κώδικας του κοντού δράκου» επιστρέφει ξανά στη μητρική του γλώσσα και στην πρώτη του στέγη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.
06.12.2016 14:21
Τα Χριστούγεννα έρχονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη με το παραμύθι "Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;" ή Κάθε εμπόδιο για καλό, το οποίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 11, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00.
Εκλάπη το κλειδί του Sol: μια μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
23.11.2016 11:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά, Εκλάπη το κλειδί του Sol!
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
Η Πράσινη Σκουφίτσα επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
04.04.2016 13:23
Η Πράσινη Σκουφίτσα το μουσικό, οικολογικό παραμύθι για παιδιά του δημοτικού, σε αφήγηση της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, μουσική του Γιώργου Κουρουπού και ζωγραφική του Γιάννη Κόττη, επιστρέφει για μία παράσταση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη.