Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας του Daniel Mordzinski, στα Άνω Λαδάδικα

Έκθεση φωτογραφίας του Daniel Mordzinski, στα Άνω Λαδάδικα

Ο χώρος Μπενσουάν Χαν στα Άνω Λαδάδικα, θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του Daniel Mordzinskiμε τίτλο “Από Μελάνι και Φως, μια ματιά στην ψυχή της ισπανόφωνης γραμματείας”, στο πλαίσιο των 48ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Σε συνεργασία με το Instituto Cervantes Αθήνας, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Federico Garcia Lorca.

 

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο του Παράλληλου προγράμματος της PhotoBiennale του Μ.Φ.Θ. Είναι ο αγαπημένος φωτογράφος του Mario Vargas Llosa. «Το να λέμε ότι ο Mordzinski “φωτογραφίζει τους συγγραφείς” δεν αρκεί» τονίζει ο νομπελίστας Περουβιανός συγγραφέας. «Οι εικόνες που απαθανάτισε ο φακός του, στη ροή του χρόνου, είναι μια διεξοδική ερμηνεία γεμάτη σεβασμό προς την προσωπικότητά τους, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα χαρακτηριστικά τους, στο ύφος τους και στις εκφράσεις τους.. ...υπηρετεί αυτούς που φωτογραφίζει, προσπαθώντας να φυλακίσει τη μύχια αλήθεια τους και πασχίζοντας να εξαφανίσει τον εαυτό του πίσω από τη φωτογραφική του μηχανή».

 

Ο Luis Sepúlveda υπογραμμίζει πως ο Mordzinski έχει την ικανότητα να συλλαμβάνει με τον φακό του «ακτινογραφίες» της ψυχής των συγγραφέων. Είναι γνωστός ως «ο φωτογράφος των συγγραφέων». Δουλεύει, περισσότερα από τριάντα χρόνια, έναν φιλόδοξο «ανθρώπινο άτλαντα» της ισπανικής και λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Με την ξεχωριστή του ευαισθησία και την τέχνη του, να «βλέπει» την πραγματική ουσία της λογοτεχνικής δημιουργίας, έχει γίνει ο καλύτερος συνένοχος τριών γενεών δημιουργών: Jorge Luis Borges, Luis Sepúlveda, Rosa Montero, Cristina Fernandez Cubas, Antonio Muñoz Molina,Carlos Fuentes, Laura Restrepo, Roberto Bolaño, Manuel Vázquez Montalbán, Leonardo Padura, Alicia Giménez-Bartlett, Mario Vargas Llosa, Gabriel García Márquez...

 

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Αργεντινός καλλιτέχνης θα εμπλουτίσει την έκθεσή του με φωτογραφίες Ελλήνων και Ελληνόφωνων συγγραφέων που κατοικούν στη γειτονιά του Θερμαϊκού.

 

Ο καλλιτέχνης:

Ο Ντανιέλ Μορντζίνσκι (Μπουένος Άιρες, 1960) ζει στο Παρίσι από το 1980 και είναι ευρέως γνωστός ως «ο φωτογράφος των συγγραφέων». Ο Μορντζίνσκι έχει εκδώσει πολλά βιβλία, έχει δουλέψει ως πολεμικός ανταποκριτής και φωτογράφος μέσων ενημέρωσης όπως η εφημερίδα El País, και κάνει συνεχώς εκθέσεις σε μουσεία της Λατινικής Αμερικής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Τα έργα του συμπεριλαμβάνονται σε σημαντικές συλλογές σύγχρονης φωτογραφίας.

 

Σχετικές ειδήσεις
Drops of Breath: Έκθεση φωτογραφίας στην Πλάκα
05.08.2016 17:22
Η έκθεση φωτογραφίας Drops of Breath, της πρώτης υποβρύχιας παράστασης χορού παγκοσμίως, θα παραμείνει στο Yiasemi Café Bistrot έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Αθήνα. Η Πόλη μου: Έκθεση των σπουδαστών φωτογραφίας του ΑΚΤΟ
27.06.2016 13:06
Οι σπουδαστές Φωτογραφίας του ΑΚΤΟ παρουσιάζουν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στον Πολυχώρο Palmier Bistro, την έκθεση “Αθήνα. Η Πόλη μου” την οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής τους Γιάννης Γιαννακόπουλος.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.
Παιδί και Κόσμος: έκθεση φωτογραφίας στο Ρομάντσο
30.03.2016 10:10
H firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες.