Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Happy Days, από τον Τάσο Παυλόπουλο στην Γκαλερί Σκουφά

Happy Days, από τον Τάσο Παυλόπουλο στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την έκθεση του Τάσου Παυλόπουλου με τίτλο “Happy days”, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2013.

 

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας δουλειάς του καλλιτέχνη, θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Τέχνης Οίστρος ομότιτλο βιβλίο. Στον πρόλογό του ο Τάσος Παυλόπουλος διευκρινίζει: «Ο τίτλος ασφαλώς και είναι ειρωνικός και προβοκατόρικος. Εκφράζει, όμως, τις “χαρούμενες μέρες” του σήμερα. Αρκεί να τον τουμπάρετε. Εκφράζει και τα πρόσφατα έργα μου, που είναι τσαλακωμένα. Αρκεί να τρίψετε λίγο τα μάτια σας… Τσαλακωμένες μέρες, τσαλακωμένοι άνθρωποι, τσαλακωμένη Τέχνη».

 

Ο παράλογος κόσμος, όπως αυτός περιγράφεται στα σπουδαία θεατρικά έργα του Μπέκετ, όπου ο άνθρωπος «ρίχνεται» τυχαία σε ένα ακατανόητο σύμπαν, δίνει έναυσμα στον Τάσο Παυλόπουλο να μας δείξει, μεταφορικά μέσω της ζωγραφικής, ένα salto mortale στο κενό της σημερινής πραγματικότητας. Μας υποχρεώνει να αναρωτηθούμε αν αυτό είναι άλμα στην «άλλη» πλευρά, στο παράλογο. Ή, μήπως, αναφορά στην τρέλα και στο γενικό «σαλτάρισμα» που έχει επικρατήσει σε μια καταρρακωμένη κοινωνία;

 

Ο ζωγράφος τσαλακώνει και «ευτελίζει» τα έργα του, επιδιώκοντας, όπως ισχυρίζεται, την μετενσάρκωσή τους. Υποστηρίζει πως η Αλήθεια κρύβεται στον στίχο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου «Όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή» και μας δηλώνει, με ανατρεπτική «γουντι-αλενική» διάθεση, πως βαρέθηκε τις πετυχημένες αποτυχίες και στοχεύει αποκλειστικά στις αποτυχημένες επιτυχίες .

 

Εικονογραφεί, με το προσωπικό «γκροτέσκο» ύφος του, την χαρούμενη απόγνωση και τον κλαυσίγελο της ανθρώπινης ύπαρξης, λειτουργώντας -όπως λέει- σαν πλαστικός χειρουργός από την ανάποδη δημιουργώντας… ρυτίδες! Μας ξεκαθαρίζει πως αυτές οι «ρυτίδες» αποτελούν την πραγματική ταυτότητα των τσαλακωμένων έργων του. Πρόκειται ουσιαστικά για εικαστικές ψευδαισθήσεις ή οφθαλμαπάτες που, για να τις αντιληφθείτε, πρέπει να τις δείτε!

Σχετικές ειδήσεις
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
International Contemporary Artists 2016: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
02.08.2016 09:57
Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «International Contemporary Artists 2016», το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στο πλαίσιο του εικαστικού της προγράμματος, Σκουφά Μύκονος 2016.
Βlue Line: Ομαδική Έκθεση στην Skoufa Gallery Mykonos
12.07.2016 15:06
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, η ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Blue line” στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.
Paradise: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
04.07.2016 11:44
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Paradise», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Βlue: έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
17.06.2016 10:00
Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Leda de Piart στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «blue», ανοίγοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το καλοκαίρι του 2016.