Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία με έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Συναυλία με έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Με ιδιαίτερη χαρά η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» θα φιλοξενήσει στο χώρο της συναυλία με έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη για όμποε και πιάνο . Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης συνδέεται στενά με τη Βιβλιοθήκη καθώς είναι από τους πρώτους Έλληνες συνθέτες της διασποράς που συνέβαλαν έμπρακτα στον εμπλουτισμό του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, το οποίο τηρεί η Βιβλιοθήκη, δωρίζοντας σε αυτήν το σύνολο του προσωπικού του αρχείου.

 

Τα έργα του συνθέτη ερμηνεύουν ο Σπύρος Kοντός (όμποε) και η Λητώ Θώμου (πιάνο), ενώ τη συναυλία θα προλογίσει ο μουσικογράφος – ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος.

Αναλυτικά τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:
At the village
Selections from Antigone
Rhapsody
Transformations
Reverie

 

Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης διακεκριμένος σύγχρονος βιολιστής και συνθέτης με σπουδές στη σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης και στα πανεπιστήμια της Ιντιάνα και του Μίσιγκαν, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Συμφωνιέτας της Ιντιανάπολης ενώ έχει συμπράξει με την Συμφωνική ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πολλές συμφωνικές ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1966 ξεκίνησε τη διδακτική του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ενώ από το 1974 διευθύνει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Πανεπιστημίου και από το 1980 το Τμήμα Σύνθεσης. Το 1986 αναγορεύτηκε σε Boyd Professor, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Τον Μάιο του 2010 αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η μουσική του, αποτελούμενη ως επί το πλείστον από έργα σολιστικά, ορχηστρικά, έργα μουσικής δωματίου κ.α., έχει παρουσιαστεί από διάφορες ορχήστρες σε πολλές χώρες του κόσμου και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Σχετικές ειδήσεις
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μουσικής 2016 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
26.05.2016 11:45
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια εκδήλωση με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με τίτλο Νότες και λέξεις, για μικρούς και μεγάλους.
Beethoven up to date: Συναυλία της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων
12.05.2016 12:07
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Aula της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΑΣΟΝ) υπό την διεύθυνση του Παύλου Σεργίου θα παρουσιάσει τα έργα Λεονόρα III, 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα και 5η συμφωνία, του μεγάλου δημιουργού Beethoven.