Με ιδιαίτερη χαρά η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» θα φιλοξενήσει στο χώρο της συναυλία με έργα του Ντίνου Κωνσταντινίδη για όμποε και πιάνο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα διδασκαλίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης συνδέεται στενά με τη Βιβλιοθήκη καθώς είναι από τους πρώτους Έλληνες συνθέτες της διασποράς που συνέβαλαν έμπρακτα στον εμπλουτισμό του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής, το οποίο τηρεί η Βιβλιοθήκη, δωρίζοντας σε αυτήν το σύνολο του προσωπικού του αρχείου.

Τα έργα του συνθέτη ερμηνεύουν ο Σπύρος Kοντός (όμποε) και η Λητώ Θώμου (πιάνο), ενώ τη συναυλία θα προλογίσει ο μουσικογράφος – ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος.

Αναλυτικά τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι τα εξής:
At the village
Selections from Antigone
Rhapsody
Transformations
Reverie

Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης διακεκριμένος σύγχρονος βιολιστής και συνθέτης με σπουδές στη σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης και στα πανεπιστήμια της Ιντιάνα και του Μίσιγκαν, διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Συμφωνιέτας της Ιντιανάπολης ενώ έχει συμπράξει με την Συμφωνική ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πολλές συμφωνικές ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το 1966 ξεκίνησε τη διδακτική του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ενώ από το 1974 διευθύνει το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής του Πανεπιστημίου και από το 1980 το Τμήμα Σύνθεσης. Το 1986 αναγορεύτηκε σε Boyd Professor, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Τον Μάιο του 2010 αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η μουσική του, αποτελούμενη ως επί το πλείστον από έργα σολιστικά, ορχηστρικά, έργα μουσικής δωματίου κ.α., έχει παρουσιαστεί από διάφορες ορχήστρες σε πολλές χώρες του κόσμου και αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από αυτά έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.