Γνωστός για τις αιθέριες μελωδίες, τα πεντακάθαρα samples και τα εθιστικά beats του, o Douglas Appling ή αλλιώς Emancipator έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2013 αντίστοιχα.

Ο Emancipator κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της electronica σκηνής παγκοσμίως. Sold out συναυλίες ανά τον κόσμο, headliner σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το Burning Man καθώς και πωλήσεις χιλιάδων δίσκων  εξηγούν μόνο μέρος της παγκόσμιας απήχησης που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή ο Emancipator.

Πιο σημαντική απ’ όλα ίσως είναι η μοναδική αίσθηση μουσικής ισορροπίας και οικειότητας που προσφέρουν οι συνθέσεις του σε ένα ευρύ τότο ηλικιακά ôσο και μουσικά κοινό. Θα είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του Dusk to Dawn, ένα δίσκο που κατάφερε να αναβιώσει και εξελίξει την καλή πλευρά του trip hop.

Τις συναυλίες του θ’ σνοίξουν οι Plastic Flowers.

Οι Plastic Flowers είναι ένα dream pop ντουέτο και αποτελούνται από τους Γιώργο και Άγγελο. Ξεκίνησαν στις αρχές του 2011 στη Θεσσαλονίκη την οποία και έχουν ακόμα ως βάση. Έχουν κυκλοφορήσει τρία EP’s και ισάριθμα singles, ενώ το ντεμπούτο LP τους αναμένεται στις 18 Νοεμβρίου σε βινύλιο και κασσέτα μέσω των Crash Symbols (USA) και Tip Top Recordings (UK). Χρησιμοποιούν vintage εξοπλισμό για τις ηχογραφήσεις ενώ αναλαμβάνουν οι ίδιοι όλες τις παραγωγές τους. Τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποίησαν το πρώτο τους  tour σε ΗΠΑ, Πορτογαλία και Αγγλία ενώ συμμετείχαν και στο SXSW του Austin. Έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές από διάφορα διεθνή μέσα όπως BBC, The Guardian, VICE, Vogue, Fake DIY, The Line of Best Fit κ.α.