Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Άσπρο μαύρο, στον κήπο της ΑΣΚΤ

Άσπρο μαύρο, στον κήπο της ΑΣΚΤ

Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα φιλοξενήσει μια σκηνική σύνθεση από μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, με τίτλο “Άσπρο Μαύρο”.

 

ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ:

Σκηνικός χώρος μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, τα μέλη της οποίας ζουν πολύ κοντά, μα συγχρόνως, αβάσταχτα απομακρυσμένα. Ο καθημερινός τους βίος κενός, στατικός, πλαισιωμένος από ένα αόριστο παρελθόν κι ένα μέλλον που διαγράφεται στον ορίζοντα εξίσου απροσδιόριστο. Υπαινιγμοί και σιωπές διαδέχονται τη φρίκη και την απελπισία που διακατέχουν τον κόσμο του Πίντερ, ενώ ο λόγος του, με τη χαρακτηριστικά υπόκωφη έντασή του, αποκαλύπτει τη μοναξιά, τα αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα, τη χρήση των μηχανισμών εξουσίας και τις συνέπειές της, τη βία και τον τρόμο στις ανθρώπινες σχέσεις, και, τέλος, τη μνήμη. Η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, ενεργή, παρούσα, φλερτάρει μέσα από διαδρομές αντιθέσεων, το λόγο του Πίντερ.

 

Ο κήπος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εκτός από την ωραία βλάστησή του, περιλαμβάνει και κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες συμβάλλουν με το ύφος και την αισθητική τους στη διαμόρφωση της ταυτότητας του εγχειρήματος. Στόχος είναι η έναρξη ενός διαλόγου γύρω από το έργο του Χάρολντ Πίντερ, με καλλιτεχνικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς με τη συνεργασία καθηγητών και φοιτητών της σχολής της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Τέχνη και Πόλη».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές

Σκηνοθεσία- Σκηνική Σύνθεση: Νίκος Αρμάος

Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης

Φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελπίδα Λάμπρου

 

Ερμηνεύουν: Ντίνα Μιχαηλίδου, Φρόσω Ζαγοραίου, Μαρία Καρακίτσου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θεμιστοκλής Καρποδίνης

 

Οι παραστάσεις σε μορφή θεατρικού περιπάτου αποτελούν εργασία εν εξελίξει και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα θεάτρου της ΑΣΚΤ

Σχετικές ειδήσεις
Ακραιόφιλο, της Alexandra Badéa από την Elizabeth Marie στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
15.06.2016 14:44
​Η Elizabeth Marie σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Θέατρο της ΑΣΚΤ το έργο της Alexandra Badéa, Ακραιόφιλο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
BAM – BAM! των Ray Cooney & John Chapman για 3η σεζόν στο Χυτήριο
19.05.2016 12:59
Η ξεκαρδιστική κωμωδία BAM BAM, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τις δύο προηγούμενες σεζόν, θα συνεχίσει να παίζεται για ΤΡΙΤΗ σεζόν στον υπέροχο καλοκαιρινό κήπο του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.
Σε μαύρο πλαίσιο, για λίγες παραστάσεις στο Casablanca Music Hall
09.02.2016 14:25
Το Casablanca Music Hall παρουσιάζει για τέσσερις μόνο παραστάσεις από τις 15 Φεβρουαρίου 2016, την διαδραστική παράσταση «Σε μαύρο πλαίσιο».
Μαύρο Γιασεμί, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Βρυσάκι
02.02.2016 09:58
Το Βρυσάκι φιλοξενεί το έργο της Μαρίας Μαραγκουδάκη, με τίτλο Μαύρο Γιασεμί, για λίγες παραστάσεις από τις 6 Φεβρουαρίου 2016.
Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής, από το Πρόχειρο Θέατρο στο θέατρο της ΑΣΚΤ
30.11.2015 14:59
Το Πρόχειρο Θέατρο σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζουν το έργο «Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία – δραματουργική επιμέλεια Δέσποινας Γκάτζιου, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.