Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών θα φιλοξενήσει μια σκηνική σύνθεση από μονόπρακτα του Χάρολντ Πίντερ, σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου, με τίτλο “Άσπρο Μαύρο”.

 

ΑΣΠΡΟ | ΜΑΥΡΟ:

Σκηνικός χώρος μια ευρωπαϊκή μητρόπολη, τα μέλη της οποίας ζουν πολύ κοντά, μα συγχρόνως, αβάσταχτα απομακρυσμένα. Ο καθημερινός τους βίος κενός, στατικός, πλαισιωμένος από ένα αόριστο παρελθόν κι ένα μέλλον που διαγράφεται στον ορίζοντα εξίσου απροσδιόριστο. Υπαινιγμοί και σιωπές διαδέχονται τη φρίκη και την απελπισία που διακατέχουν τον κόσμο του Πίντερ, ενώ ο λόγος του, με τη χαρακτηριστικά υπόκωφη έντασή του, αποκαλύπτει τη μοναξιά, τα αναπάντητα υπαρξιακά ερωτήματα, τη χρήση των μηχανισμών εξουσίας και τις συνέπειές της, τη βία και τον τρόμο στις ανθρώπινες σχέσεις, και, τέλος, τη μνήμη. Η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη, ενεργή, παρούσα, φλερτάρει μέσα από διαδρομές αντιθέσεων, το λόγο του Πίντερ.

 

Ο κήπος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εκτός από την ωραία βλάστησή του, περιλαμβάνει και κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες συμβάλλουν με το ύφος και την αισθητική τους στη διαμόρφωση της ταυτότητας του εγχειρήματος. Στόχος είναι η έναρξη ενός διαλόγου γύρω από το έργο του Χάρολντ Πίντερ, με καλλιτεχνικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς με τη συνεργασία καθηγητών και φοιτητών της σχολής της ΑΣΚΤ, με τίτλο «Τέχνη και Πόλη».

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελλιές

Σκηνοθεσία- Σκηνική Σύνθεση: Νίκος Αρμάος

Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης

Φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελπίδα Λάμπρου

 

Ερμηνεύουν: Ντίνα Μιχαηλίδου, Φρόσω Ζαγοραίου, Μαρία Καρακίτσου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θεμιστοκλής Καρποδίνης

 

Οι παραστάσεις σε μορφή θεατρικού περιπάτου αποτελούν εργασία εν εξελίξει και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα θεάτρου της ΑΣΚΤ