Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρουσιάζει στο κινηματοθέατρο Τριανόν τις ταινίες μικρού μήκους των αποφοίτων του, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει το προπτυχιακό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών BA Film & TV Directing (Σκηνοθεσία), σε συνεργασία με το δημόσιο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Queen Margaret University.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι  φοιτητές του προγράμματος καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία, ξεκινώντας από το  στάδιο της σύλληψης και συγγραφής σεναρίου έως το τελικό στάδιο της διανομής, προβολής της σε φεστιβάλ και αίθουσες. Στη διαδικασία της δημιουργίας του τελικού αυτού project συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία της διαφημιστικής στρατηγικής και προώθησης της ταινίας, καθώς και το trailer.

Οι ταινίες των φοιτητών του Τμήματος Σκηνοθεσίας συμμετέχουν σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου έχουν στο παρελθόν αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία.

Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 αλλά και του 2011-2012 διαγωνίζονται στα φετινά Κινηματογραφικά Φεστιβάλ 36ο Φεστιβάλ Δράμας (16-21/9/2013) και 19ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (18-25/9/2013), καθώς επίσης και στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ Balkans Beyond Borders Short Film Festival και Comedy Cluj Short Film Festival τον Οκτώβριο 2013.

Οι ταινίες:

1. Red HulK της Ασημίνα Προέδρου (Φεστιβάλ Δράμας (1o Βραβείο) και Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
2. Μαθήματα Οδήγησης του Βασίλη Καλαμάκη (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
3. Man in a Box του Ηλία Παπασταματίου (Φεστιβάλ Δράμας, Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
4. Ο Ήλιος και ο Βοριάς του Θανάση Νεοφώτιστου (Φεστιβάλ Δράμας)
5. 8 της Χαράς Δέλα (Φεστιβάλ Δράμας)
6. Fairy… tails της Έμυ Τζάβρα – Bulloch (Φεστιβάλ Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας)
7. Sphinx του Κων/νου Καραμαγκιώλη (Balkans Beyond Borders Short Film Festival)
8. Boy Story του Θανάση Αγγελόπουλου (Balkans Beyond Borders Short Film Festival, Comedy Cluj Short Festival)