Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

1ος κύκλος μαθημάτων γιουκαλίλι από το Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής

1ος κύκλος μαθημάτων γιουκαλίλι από το Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου έτους μαθημάτων ΓΙΟΥΚΑΛΙΛΙ που εγκαινίασε πέρσι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» με τον καθηγητή κιθάρας Μιχάλη Σουρβίνο, το τμήμα συνεχίζει τα μαθήματα και την περίοδο 2013-2014 σε 2 κύκλους σε ένα πιο προχωρημένο ημιεπαγγελματικό επίπεδο.

 

Το μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε πέρσι πλαισιώθηκε στην πορεία με κλασική κιθάρα, μαντολίνο, βιολοντσέλο, φλάουτο. Στη φετινή περίοδο, εκτός από τους περσινούς μαθητές, καλούνται να συμμετάσχουν και νέα μέλη με εμπειρία στη μουσική (επιπέδου τουλάχιστον Μέσης Σχολής). Αν οι υποψήφιοι μαθητές παίζουν και κάποιο όργανο, μπορούν είτε να συμμετάσχουν παίζοντας γιουκαλίλι είτε με το όργανο που γνωρίζουν. Το ρεπερτόριο που θα διδαχθεί η ομάδα περιλαμβάνει γνωστές μουσικές συνθέσεις από διάφορα μουσικά είδη και εποχές (κλασική, ροκ, μουσική από τον κινηματογράφο, μιούζικαλς, έθνικ).

 

Ο πρώτος κύκλος (Οκτώβριος-Δεκέβριος 2013) θα περιλαμβάνει 12 δίωρα μαθήματα, που θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 14.00-16.00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα υπάρξουν και μερικές επί πλέον ώρες για δοκιμές, εφ’ όσον προγραμματιστεί συναυλία .

Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

 

Επιλογή μαθητών:

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 14.00-16.00 οι νέοι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έρθουν με τα όργανά τους στην Αίθουσα Διδασκαλίας της  Βιβλιοθήκης, για να συναντηθούν με τον καθηγητή Μιχάλη Σουρβίνο, ο οποίος θα κάνει την επιλογή των νέων μαθητών, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν στον καθηγητή σύντομο βιογραφικό σημείωμα σχετικά με τις μουσικές τους σπουδές και γνώσεις και με αναφορά του μουσικού οργάνου με το οποίο θα συμμετέχουν.

Παρακαλούνται επίσης να δηλώσουν την παρουσία τους στη συνάντηση το αργότερο μια μέρα νωρίτερα, είτε με email irinikriki@megaron.gr είτε τηλεφωνικά στην κα Ειρήνη Κρίκη, 210 7282570, αναφέροντας τα στοιχεία τους: όνομα και τηλέφωνο ή/και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Συνδρομή 1ου κύκλου: Το ποσό των 70 ευρώ (περί τα 6 ευρώ ανά δίωρο μάθημα) θα προκαταβληθεί κατά την εγγραφή, μία ώρα πριν την έναρξη του πρώτου μαθήματος, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (μεταξύ 13:00-14:00).

Βεβαίωση παρακολούθησης: Όσοι μαθητές συμπληρώσουν στο τέλος του πρώτου κύκλου 9 στις 12 παρουσίες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης και κατά την κρίση του καθηγητή θα μπορούν να συμμετέχουν σε συναυλίες που θα δώσει η ορχήστρα .
 

Σχετικές ειδήσεις
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους στη Μουσική Βιβλιοθήκη
16.06.2016 15:42
Την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται στους χώρους της,
Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
15.03.2016 12:51
O Σύλλογος «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 την ετήσια Μουσική Βραδιά «Μουσικά θροΐσματα και ακούσματα» με γνωστά και αγαπημένα κλασικά έργα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.