Η Eleftheria Tseliou Gallery εγκαινιάζει το καινούργιο της εκθεσιακό πρόγραμμα με την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντωνάκη Χριστοδούλου και με τίτλο ‘Too cool for school’.

 

Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 26 Σεμπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Νοεμβρίου 2013.

 

Στη νέα του αυτή δουλειά ο καλλιτέχνης παρουσιάζει λαδοπαστέλ σχέδια – σπουδές αμερικανικών τηλεοπτικών sets-, κεραμικά πιάτα με χειρόγραφες προσευχές βρικολάκων και απεικονίσεις στιγμιότυπων από διαδικτυακό πορνογραφικό υλικό καθώς και φωτογραφίες από σημεία εξωτερικών γυρισμάτων στο Los Angeles. Η πολύπλευρη καλλιτεχνική προσέγγιση – pop, fauve κα-, ο συνδυασμός διαφορετικών τεχνικών μέσων –σχέδια, κεραμικά, φωτογραφίες- και η σταθερή του ενασχόληση με αυτή τη θεματολογία αποτελούν μία ακόμη απόπειρα του Αντωνάκη Χριστοδούλου να αποδείξει τη θεωρία ότι η τηλεόραση και το internet είναι η νέα μυθολογία.

 

Ο καλλιτέχνης:

Ο Αντωνάκης Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε ζωγραφική και φωτογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας και Fine Art Media στο πρόγραμμα MFA του Slade School of Fine Art του UCL στο Λονδίνο. Η δουλειά του περιλαμβάνει φωτογραφία, σχέδια, κολάζ, βίντεο και κεραμεικά. έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.