Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας” παρουσιάζει στον κινηματογράφο Idealτην ταινία “Τιμολόγιο”, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ένα γραφίστα που φθίνει οικονομικά, τον πλησιάζει ένας σκοτεινός επιχειρηματίας και του προτείνει να κόψει εικονικά τιμολόγια.

Κάθε επιλογή όμως, έχει το τίμημά της…

 

Λίγα λόγια για την δημιουργία:

Το «Τιμολόγιο» είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας για δημιουργία ταινίας μικρού μήκους στην Αμαλιάδα της Ηλείας. Χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς τη συμμετοχή κάποιας εταιρείας του χώρου, η όλη παραγωγή στήθηκε με τη συνεισφορά του όποιου εξοπλισμού και την εργασία φίλων και γνωστών. Το όλο εγχείρημα τέθηκε σε άλλη βάση όταν προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με την εμπειρία και τη συμμετοχή τους, καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου όπως ο Γιώργος Παπανδρικόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), η Λίνα Γιαννοπούλου (Οργάνωση Παραγωγής), ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Τσορτέκης και ο Γιώργος Περακάκης (Steadycam). Έτσι, το «Τιμολόγιο» είναι μία ταινία όπου ακόμα και η παραγωγή της αποτελεί μέρος του μηνύματος του σεναρίου ακόμα και αν το κομμάτι αυτό της παραγωγής δεν γίνεται αντιληπτό στον θεατή αφού το αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε αρτιότητα από μία «κανονική» παραγωγή.

 

Χαράλαμπος Κοντοπανάγος

Ο Χαράλαμπος Κοντοπανάγος έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πιάνο και Θεωρητικά της Μουσικής. Υπήρξε υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΜΜΕ Παντειου με θέμα «Μουσική επένδυση στα ψυχολογικά θρίλερ». Εργάστηκε σε μέσα έντυπα και ηλεκτρονικά μαζικής ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ζει στην γενέτηρά του, την Αμαλιάδα. Το «Τιμολόγιο» αποτελεί την πρώτη του σεναριακή και σκηνοθετική προσπάθεια.

 

TRIVIA

Τα γυρίσματα έχουν γίνει εξολοκλήρου στο Δήμο Ήλιδας με εξαίρεση τις σκηνές στο εγκαταλελειμένο εργοστάσιο «Ξυστρή» που βρισκόταν στον Πύργο. Μία εβδομάδα πριν τα γυρίσματα (Φεβρουάριος 2013) το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου πήρε την απόφαση για την κατεδάφισή του. Τον Αύγουστο του 2013 ξεκίνησε η κατεδάφιση με πρώτο κτήριο να πέφτει, αυτό στο οποίο έχουν γίνει τα γυρίσματα. Η ταινία γυρίστηκε σε τρισήμισυ μέρες ενώ όλες οι σκηνές και τα voice over του Γιάννη Τσορκέκη έγιναν μέσα σε 12 ώρες λόγω της παράλληλης συμμετοχής του στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη. Ο Διονύσης Τσερεγκούνης είναι γραφίστας και στην πραγματικότητα χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική.

 

CAST

Διονύσης Τσερεγκούνης – Μιχάλης

Γιάννης Τσορτέκης – Βασίλης Σωτηρόπουλος

Ιωάννα Δελήπαλτα – Ιωάννα

Γιώργος Μαρινόπουλος – λακές

Ελένη Δημητριάδη – πρόσωπο

 

CREDITS

Σκηνοθεσία, Σενάριο, Μουσική, Editing Χαράλαμπος Κοντοπανάγος

Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Ηχοληψία Βαλάντης Τερζόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής Λίνα Γιαννοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη, Διεύθυνση Παραγωγής Γιώργος Χαλικιάς

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη, Επιμέλεια Διαλόγων Ιωάννα Δελίπαλτα

SteadyCam Γιώργος Πετράκης

MakeUp Κωνσταντίνα Μεγαριώτη