Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Pragma Seminars: 4η Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας

Pragma Seminars: 4η Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας

Ο Θάνος Παπαδόπουλος και η ομάδα pragma.gr, διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στα Εξάρχεια, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Ένας ξένος κόσμος. Ο δικός σου.

Ογδόντα οκτώ «κόσμοι» ισάριθμων φωτογράφων θα αποκαλυφθούν στην έκθεση του pragmaseminars που εγκαινιάζεται το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.

 

Η έκθεση, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από τον Θάνο Παπαδόπουλο και την ομάδα του pragma.gr, θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Μεθώνης 65, στα Εξάρχεια.

 

Οι εικόνες που εκτίθενται μπορούν να ειδωθούν ως οι προσωπικές θεωρήσεις της πραγματικότητας των σπουδαστών του pragmaseminars. Ωστόσο, αποτελούν παράλληλα ένα σύνολο, ένα «όλον», μια και μοναδική εικόνα ενός κόσμου που οι άνθρωποι κινούνται αδιάκοπα σε διαφορετικές κατευθύνσεις και φορές, αλλά συναντώνται σε κομβικά σημεία.

 

Ενός κόσμου που επιθυμούμε, απευχόμαστε, ξεχνάμε, θαυμάζουμε, οικτίρουμε, αγνοούμε, κοιτάζουμε κατάματα, δεν κατανοούμε αλλά γοητευόμαστε. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και στο συνοδευτικό κείμενο «Στην έκθεση μιας “ξένης” φωτογραφικής πραγματικότητας δεν απογυμνώνεται μόνο ο δημιουργός της, αλλά και εμείς. Εσύ και εγώ. Γιατί ταυτιστήκαμε ή συγκρουστήκαμε με έναν άλλο κόσμο».

Σχετικές ειδήσεις
Μικρά έργα: Η ετήσια έκθεση των Κaplanon galleries στη γκαλερί ena
14.12.2016 15:29
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί ena contemporary την καθιερωμένη ετήσια ομαδική έκθεση Μικρά Έργα.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Αστικά τοπία των Βαλκανίων: Ετήσια φωτογραφική έκθεση της ομάδας BULB στην Γκαλερί Μάτι
30.06.2016 14:26
Η ετήσια ομαδική έκθεση της ομάδας BULB θα φιλοξενηθεί στην Γκαλερί ΜΑΤΙ το διάστημα 1-14 Ιουλίου 2016.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Η ζωή είναι αλλού: έκθεση των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκη
31.05.2016 12:58
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Τομέας Φωτογραφίας διοργανώνουν την ετήσια έκθεση των σπουδαστών της σχολής με τίτλο Η ζωή είναι αλλού, και μας προσκαλούν σε μια εκδήλωση που θα είναι γεμάτη δημιουργικότητα.