Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Pentagram live στο An Club

Οι Pentagram live στο An Club

Οι Pentagram δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι οι πρωτοπόροι του Doom ιδιώματος, τα κομμάτια τους έχουν γράψει ιστορία και περιοδεύουν ανά τον κόσμο πάνω από 3 δεκαετίες. Έχουν επηρεάσει τις περισσότερες μπάντες του doom χώρου και χαίρουν σεβασμού από τις περισσότερες μπάντες του Heavy Metal.

 

Το φθινόπωρο του 1971, ο Bobby Liebling και Geof O’Keefe αποφάσισαν να αφήσουν τις προηγούμενες μπάντες τους (Shades of Darkness και Space Meat, αντίστοιχα) για να σχηματίσουν μια νέα μπάντα στην οποία θα αντικατοπτριζόταν το ενδιαφέρον τους στις αναδυόμενες metal bands όπως οι UFO, Uriah Heep και ο Sir Lord Baltimore. Μετά από την πρόταση του Liebling, η μπάντα ονομάστηκε Pentagram. Παρόλο που η μπάντα άλλαξε το όνομά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 1971 και του 1972 (Virgin Death, Macabre και Wicked Angel), επέστρεψαν, μόνιμα πια, στην αρχική τους επιλογή.

 

Μετά από πολλά demos και έντονη παρουσία στην underground σκηνή της δεκαετίας, το 1976 και μετά από πολλά προβλήματα και εμπόδια διαλύονται.  Το 1985 αφού επανενώνονται κυκλοφορούν το πρώτο τους επίσημο album “PENTAGRAM” ή όπως ονομάστηκε μετά το reissue του από την Peaceville, “Relentless”. Μετά από 6 συνολικά album ως και το 2004, oι PENTAGRAM κυκλοφόρησαν το 7ο album τους, με τίτλο “Last Rites”, τον Μάρτιο του 2011, ένα μήνα περίπου πρίν την πρώτη εμφάνιση τους στην Ελλάδα.

 

Σε όλη την ιστορία της μπάντας το μόνο σταθερό μέλος ήταν ο  τραγουδιστής Bobby Liebling. Από το περιστρεφόμενο lineup της μπάντας έχουν περάσει πολλοί καλοί και σεβαστοί μουσικοί της doom/metal σκηνής, που αργότερα υπήρξαν μέλη σε μπάντες όπως οι Raven, The Obsessed, Place of Skulls, Internal Void, Spirit Caravan, μεταξύ πολλών άλλων.

 

Δύο και κάτι χρόνια λοιπόν μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην χώρα μας, οι θρυλικοί Pentagram θα εμφανιστούν για δεύτερη φορά στη σκηνή του ΑΝ Club στα Εξάρχεια, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013. Μην τους χάσετε.

 

Support στη συναυλία θα ειναι οι DreamLongDead και οι Automaton.


Οι DreamLongDead όπως οι ίδιοι μας λένε αποτελούν το soundtrack μιας γυρισμένης σε super 8 ασπρόμαυρης ταινίας με ζομπι του George Romero, με θέμα έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου έχουν επιβιώσει μόνο κανίβαλοι και junkies. Είναι η διαθήκη για έναν πλανήτη που ρήμαξαν οι Μεγάλοι Παλαιοί ανακτώντας τον στα αποτρόπαια νύχια και πλοκάμια τους!

Παίζουν πρωτόγονο μονολιθικό death/doom/punk/metal από την Αθήνα, στην παράδοση των Hellhammer, Celtic Frost, Autopsy, Winter, Amebix, Darkthrone, Nihilist, Entombed και Grave…Ρίγος και απόγνωση!

Ζωντανές (και απέθαντες) εμφανίσεις έχουν ήδη λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 ηχογράφησαν την πρώτη τους κυκλοφορία τις οποίας η βδελυρή και σάπια ύπαρξη προσβάλλει πλέον αυτόν τον καταδικασμένο κόσμο!

Oι DreamLongDead θα προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο το έδαφος πριν τους Pentagram.


Οι Automaton δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2011. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από doom/psychedelic drone ήχους, με επιρροές από stoner και heavy metal. H πρώτη τους live εμφάνιση έγινε το Μάιο του 2012 και έκτοτε συμμετέχουν ενεργά στην underground σκηνή της Αθήνας.

Την άνοιξη του 2013 ηχογράφησαν στο MOTHStudio την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, ένα ΕΡ διάρκειας 30 λεπτών, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη του 2013.


LINKS:

www.facebook.com/pentagramusa

www.facebook.com/Dreamlongdead

www.facebook.com/Automaton.Athens

Σχετικές ειδήσεις
Οι Sleepin Pillow live στο Fuzz Live Music Club
24.11.2016 17:16
Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και από τις καλύτερες psych-rock μπάντες της χώρας, παρουσιάζουν τα τραγούδια από το νέο τους album, “The Past is Already Here”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club!
Baby Guru, Whereswilder και Voyage Limpid Sound live στο An Club
28.09.2016 17:10
Τρεις μπάντες στα πρόθυρα νέων δισκογραφικών κυκλοφοριών θα εμφανιστούν στη σκηνή του An Club την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Οι God Is An Astronaut live στο Fuzz Live Music Club
23.09.2016 17:25
Οι God Is An Astronaut, μία από τις κορυφαίες instrumental μπάντες του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν στη χώρα μας! Οι Ιρλανδοί post-rockers θα εμφανιστούν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα!
Η Σαββέρια Μαργιολά στο Σταυρό του Νότου Club
16.05.2016 14:34
Η Σαββέρια Μαργιολά συνεχίζει τα ταξίδια της και μετά από μια πολύ επιτυχημένη σειρά με περισσότερες από 30 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα τον χειμώνα που μας πέρασε, καταλήγει κλείνοντας αυτόν τον κύκλο στον Σταυρό του Νότου club.
Ο Boo Boo Davis live στο Half Note
28.03.2016 15:35
Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis επιστρέφει στην Ελλάδα με περισσότερες εικόνες και ήχους του Δέλτα, φυσικά στην σκηνή του Half Note Jazz Club!