Η δύναμη των αρχαιοελληνικών μύθων ζωντανεύει και αυτόν τον χειμώνα στη θεατρική σκηνή, δια χειρός Κάρμεν Ρουγγέρη. Η αγαπημένη δημιουργός μικρών και μεγάλων, προσεγγίζει με τον μοναδικό της τρόπο και με πολλή αγάπη και σεβασμό, έναν όχι και τόσο γνωστό μύθο και δημιουργεί επί σκηνής ένα μαγικό σύμπαν. Η παράσταση Περσέας και Ανδρομέδα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τον Νοέμβριο του 2013 και υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία τους θεατές της.

«Ωραία που είναι λίγο-λίγο τα παιδιά να γνωρίζουν την μυθολογία μας μέσα από το θέατρο! Με αυτή την σκέψη και φέτος συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην ελληνική μυθολογία διαλέγοντας αυτή τη φορά τον Περσέα», λέει η Κάρμεν Ρουγγέρη, που στο παρελθόν έχει ζωντανέψει επί σκηνής τον μύθο του Ιάσονα, τους μύθους του Αισώπου, τους άθλους του Ηρακλή, την Οδύσσεια και την Ιλιάδα του Ομήρου και τις Εκκλησιάζουσες, όλα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Ολοκαίνουργιο και φιλόξενο το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα που δημιουργούν μία ξεχωριστή παράσταση. Προβολές και φωτισμοί θα μεταφέρουν το κοινό στα διάφορα μέρη που θα ταξιδέψει ο ήρωας. Τα κουστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα είναι παραμυθένια και η μουσική και τα τραγούδια, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Οι διαλεχτοί και έμπειροι ηθοποιοί, θα βοηθήσουν τα παιδιά, ώστε σε πολλά σημεία της παράστασης να πάρουν κι αυτά μέρος και να χαρούν την γοητεία της θεατρικής πράξης.

Φέτος, λοιπόν, το παραμύθι του Περσέα ξεκινάει από μια χρυσή βροχή που περιέχει μέσα της τον Δία. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ΄ το Άργος , θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό, ένα θεϊκό μωρό, που μεγαλώνοντας θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του , ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι στη Σέριφο , το πανέμορφο νησί κι εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος καλός για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος γεμάτος εκπλήξεις , περιπέτειες και αγωνία…

Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο του Περσέα και της Ανδρομέδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-Videoart: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών από την παράδοσή μας: Ανδρέας Κουλουμπής

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίρις-Μαρία-Νεφέλη Κουλούρη, Άγγελος Χατζάς, Πέτρος Κιοσές, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Τσουρουνάκης, Χριστίνα Κουλουμπή