Στην έκθεση I am the river, το Beton7 Gallery παρουσιάζει τα έργα βίντεο του Ilir Kaso, My mother, Timing και I am the river. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης σχέδια και ένα γλυπτό.

Ο Ilir Kaso χρησιμοποιεί στα έργα του διάφορα μέσα όπως σχέδιο, animation, φωτογραφία, βίντεο ή performance. Ο συνδυασμός των μέσων είναι μια γέφυρα προς το ουσιαστικό μήνυμα του καλλιτέχνη, ενώ η τεχνολογία αποτελεί ένα απαραίτητο στοιχείο της αφήγησης. O Ilir Kaso αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών στα Τίρανα το 2005.

Στα έργα του ο καλλιτέχνης διερευνά το πραγματικό και μη πραγματικό, το όνειρο και την πραγματικότητα ως μια συνεχή κατάσταση καλλιτεχνικής ανησυχίας, προσωπικής και καθολικής. Τα φυσικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία, μακριά από τη προσοχή του σύγχρονου ανθρώπου, που είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με την υλική υπόσταση, διαστρεβλώνονται μέσα στο χρόνο με στόχο την κατανόηση και επανεκκίνηση του παρόντος.

Για τον καλλιτέχνη

Ο Ilir Kaso γεννήθηκε το 1982 στο Permet της Αλβανίας, ζει και εργάζεται στα Τίρανα/Αλβανία. 2012 / Βραβείο “best animation film” στο “Film Festival Αλβανίας”. 2010 / Βραβείο στην κατηγορία “best image” στο Φεστιβάλ Animation “AniFest Rozafa” Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ, 1η έκδοση. 2009 / Σκηνοθέτης της ταινίας κινουμένων σχεδίων “The Camion”, νικητής του “PUBLIC AWARD” στο “TIFF “Tirana International Film Festival 7η Edition. 2007 / Με το video art “Η μητέρα μου”, κέρδισε βραβείο καλύτερου σύγχρονου καλλιτέχνη, Εθνικός Διαγωνισμός. Το έργο ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Καλών Τεχνών στο Bienne/Biel, Ελβετία. 2005 / Σκηνοθέτης της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Snooper”, κέρδισε το βραβείο «Special Diploma” για τον πειραματισμό με ειδικά εφέ και του σχεδίου animation στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ animation “Ballkanima”. 2005 / Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών στα Τίρανα / Αλβανία.
Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Γραφιστικής στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών, Τίρανα, Αλβανία, από το 2006 μέχρι σήμερα.