Τα θεατρικά δρώμενα του Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2013” θα ολοκληρωθούν με την παράσταση της Μήδειας του Μποστ, από τη Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας, στο Παλαιό Ελαιουργείο.

 

Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας συμπληρώνει εφτά χρόνια θεατρικής δράσης με έργα του ελληνικού αλλά και ξένου ρεπερτορίου, με παραστάσεις στην Ελευσίνα, σε πολλούς Δήμους της Αττικής, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, την Κρήτη, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 20.000 θεατές.

 

Το φετινό καλοκαίρι, σε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο πολύπλευρο καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου παρουσιάζουμε τη ΜΗΔΕΙΑ.

 

Ο Μποστ, με αφορμή την τραγωδία του Ευριπίδη, με οξύτατο σαρκασμό και Αριστοφανικό πνεύμα γράφει ένα ανατρεπτικό πολιτικοκοινωνικό θεατρικό έργο παρωδία, σάτιρα της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας.

 

Ο Μπόστειος θεατρικός λόγος με τον υπονομευτικό και βαθιά σαρκαστικό δεκαπεντασύλλαβο, τη λαϊκή ρητορική του δεινότητα, την ηθελημένη ασυνταξία, τη στρέβλωση του λόγου, τη σάτιρα της παθογένειάς μας, αιφνιδιάζει και αποκαλύπτει στο θεατή τα συμπτώματα που προκαλεί ο βιασμός και ευτελισμός που έχει δεχτεί η νεοελληνική μας γλώσσα, τη στρέβλωση των αξιών, την έκπτωση των ανθρώπινων ανιδιοτελών σχέσεων, τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό, την κενότητα του πνεύματος κι εν τέλει την ιδεολογική μας σύγχυση.

 

Η σκηνοθεσία, οι χορογραφίες και τα κουστούμια είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Ανδρώνη, και η ζωγραφική του σκηνικού της Χριστίνας Χατζηνεοφύτου.

 

Παίζουν:

Έλενα Κακαρή, Δέσποινα Ζουμή, Τασία Μπρέμπου, Σταύρος Χανάς, Ελένη Πέππα, Βαγγέλης Καλαντζής, Άννα Φιλιμέγγα, Βάσω Σπανούδη, Μαρία Αντωνίου, Ναυσικά Ελευθερίου, Μαρία Αντωνίου-Πανά, Γεωργία Μανώλη, Κωνσταντίνα Δημητρίου, Αθηνά Αντωνίου, Νατάσσα Μενή, Νάντια Μπαρμπούτη