Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Μήδεια του Μποστ, στα Αισχύλεια

Μήδεια του Μποστ, στα Αισχύλεια

Τα θεατρικά δρώμενα του Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2013” θα ολοκληρωθούν με την παράσταση της Μήδειας του Μποστ, από τη Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας, στο Παλαιό Ελαιουργείο.

 

Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας συμπληρώνει εφτά χρόνια θεατρικής δράσης με έργα του ελληνικού αλλά και ξένου ρεπερτορίου, με παραστάσεις στην Ελευσίνα, σε πολλούς Δήμους της Αττικής, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, την Κρήτη, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει 20.000 θεατές .

 

Το φετινό καλοκαίρι, σε ένα αφιέρωμα στον αείμνηστο πολύπλευρο καλλιτέχνη Μέντη Μποσταντζόγλου παρουσιάζουμε τη ΜΗΔΕΙΑ .

 

Ο Μποστ, με αφορμή την τραγωδία του Ευριπίδη, με οξύτατο σαρκασμό και Αριστοφανικό πνεύμα γράφει ένα ανατρεπτικό πολιτικοκοινωνικό θεατρικό έργο παρωδία, σάτιρα της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας.

 

Ο Μπόστειος θεατρικός λόγος με τον υπονομευτικό και βαθιά σαρκαστικό δεκαπεντασύλλαβο, τη λαϊκή ρητορική του δεινότητα, την ηθελημένη ασυνταξία, τη στρέβλωση του λόγου, τη σάτιρα της παθογένειάς μας, αιφνιδιάζει και αποκαλύπτει στο θεατή τα συμπτώματα που προκαλεί ο βιασμός και ευτελισμός που έχει δεχτεί η νεοελληνική μας γλώσσα, τη στρέβλωση των αξιών, την έκπτωση των ανθρώπινων ανιδιοτελών σχέσεων, τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό, την κενότητα του πνεύματος κι εν τέλει την ιδεολογική μας σύγχυση.

 

Η σκηνοθεσία , οι χορογραφίες και τα κουστούμια είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Ανδρώνη, και η ζωγραφική του σκηνικού της Χριστίνας Χατζηνεοφύτου.

 

Παίζουν:

Έλενα Κακαρή, Δέσποινα Ζουμή, Τασία Μπρέμπου, Σταύρος Χανάς, Ελένη Πέππα, Βαγγέλης Καλαντζής , Άννα Φιλιμέγγα, Βάσω Σπανούδη, Μαρία Αντωνίου , Ναυσικά Ελευθερίου, Μαρία Αντωνίου-Πανά, Γεωργία Μανώλη, Κωνσταντίνα Δημητρίου , Αθηνά Αντωνίου, Νατάσσα Μενή, Νάντια Μπαρμπούτη

 

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
State of Em(u)rgence: Ενότητα «Δημόσιος χώρος» στα Αισχύλεια 2016
25.08.2016 13:29
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Αισχύλεια 2016”, η Motus Terrae – Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο Χώρο διοργανώνει την ενότητα State of Em(u)rgence – Κατάσταση Επείγουσας Ανάδυ(κ)σης, η οποία εστιάζει στο Δημόσιο χώρο.
Η Ασπίς και το Συμπόσιο, Μενάνδρου και Λουκιανού στα Αισχύλεια 2016
08.08.2016 12:59
«Η ασπίς και το συμπόσιο», η μεγάλη υπερπαραγωγή της εταιρείας «Ανθός», έχοντας ήδη διανύσει ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στο ανοικτό θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2016» του Δήμου Ελευσίνας.
Ο Κρητικός του Διονύσιου Σολωμού από τον Μάριο Ιορδάνου στα Αισχύλεια 2016
15.07.2016 14:24
Τα Αισχύλεια 2016 φιλοξενούν στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας, στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία», την παράσταση Ο Κρητικός, το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016.
Μήδεια, του Δημήτρη Ζουγκού στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
09.03.2016 09:54
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ διαρκείας ελληνικού θεατρικού έργου 21ου αιώνα, που πραγματοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη στο «Αγγέλων Βήμα», παρουσιάζεται η «Μήδεια» του Δημήτρη Ζουγκού σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19.30.