Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά την Κίττυ Αρσένη

Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά την Κίττυ Αρσένη

Έφυγε από την ζωή, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, η γνωστή ηθοποιός και αγωνίστρια Κίττυ Αρσένη, η οποία τους τελευταίους μήνες ήταν μέλος του νεοσυσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

 

Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της το 1958, συμμετείχε σε παραστάσεις σε πολλά θέατρα της Αθήνας.  Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ). Ένα χρόνο αργότερα, διέφυγε από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά τη πτώση της χούντας επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά θέατρα της πρωτεύουσας. Υπήρξε γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου. Μεταξύ των συγγραφικών της έργων ξεχωρίζει το βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18», μια αυτοβιογραφική μαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.

 

Ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο συμμετείχε από το 1983 έως το 1995 σε περισσότερες από 10 παραστάσεις, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ανάμεσά τους και την Πενία στον Πλούτο του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι το 1985. Από τον Μάιο του 2013 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, και όλο το προσωπικό (καλλιτεχνικό, διοικητικό και τεχνικό) εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους δικούς της ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το ΚΘΒΕ
28.06.2016 16:21
Ανακοινώθηκε και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τριετή θητεία (2016-2019).
Ο Στάθης Λιβαθινός συνεχίζει στο Εθνικό Θέατρο
12.05.2016 16:37
Ανανεώθηκε η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Έφυγε απο τη ζωή ο μεγάλος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης
20.04.2016 13:23
Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου ο μεγάλος ηθοποιός Γιάννης Βόγλης. Τους τελευταίους δυο μήνες νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Εθνικό Θέατρο: Καλοκαιρινές παραγωγές 2016
21.03.2016 13:47
Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις φετινές, καλοκαιρινές του παραγωγές που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραστάσεις: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας (Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας) και «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.