Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο, με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Ex Silentio

Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο, με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Ex Silentio

Ανανεωμένο, κι εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου , επιστρέφει το καθιερωμένο πλέον φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου.

 

Στη φετινή, τέταρτη έκδοσή του, το φεστιβάλ μας μεταφέρει στο 1257, και συγκεκριμένα στην αυλή του βασιλιά της Καστίλης, Αλφόνσου του Πέμπτου, του Σοφού. Ο Βασιλιάς, φιλόσοφος , αστρονόμος και μουσικός ο ίδιος, συνήθιζε να συγκεντρώνει στην αυλή του περιπλανώμενους ραψωδούς και τραβαδούρους, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για καλλιτεχνική δημιουργία.

Από εκείνη την εποχή σώζονται οι περίφημοι 420 ύμνοι στην Παναγία (Cantigas de Santa Maria), πολλοί από τους οποίους αποδίδονται στον ίδιο τον Βασιλιά. Μερικοί από αυτούς τους ύμνους, αλλά και μεσαιωνικά παραδοσιακά τραγούδια από την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, συνθέτουν το ρεπερτόριο που θα ερμηνευτεί στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Τέταρτου Φεστιβάλ Παλαιάς Μουσικής στον Άγιο Παύλο.

 

Σαβίνα Γιαννάτου, τραγούδι
Σύνολο Παλαιάς Μουσικής Ex Silentio

Το Ex Silentio αποτελούν οι:
Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος & τραβέρσο
Tobias Schlierf - τραγούδι, οργκανέτο, βιέλα, βιόλα με τροχό
Θύμιος Ατζακάς - ούτι
Ηλέκτρα Μιλιάδου - βιέλα

Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφει ο Δημήτρης Κούντουρας.

Σχετικές ειδήσεις
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο: τον Οκτώβριο η 7η έκδοση συναυλιών
02.09.2016 17:24
Η 7η έκδοση της σειράς "Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο" υπόσχεται ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Μουσείο Μπενάκη
19.05.2016 16:17
Η Σαβίνα Γιαννάτου θα α τραγουδήσει για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 20.00.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.