Η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΡΓΩ, το φετινό καλοκαίρι παρουσίασε σε φεστιβάλ κύρους της Αττικής και της περιφέρειας την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, με τεράστια επιτυχία. Οι Βάκχες πραγματοποίησαν 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την πανελλαδική τους περιοδεία που ολοκληρώνεται με δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. 

Οι Βάκχες – από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας – διαβάστηκαν και αναπαρασταθήκαν με ένα νέο τρόπο που ανταποκρίθηκε στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας με εξαιρετική επιτυχία.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική , η «νέα, δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές  μπορεί  να γοητεύσει και να οδηγήσει « στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής». Έτσι επέλεξε για το Διόνυσο τον Σάκη Ρουβά και «κέρδισε το στοίχημα».

Οι «Βάκχες» αποτέλεσαν την πιο πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση των τελευταίων ετών κερδίζοντας κριτικούς και αποθεώθηκαν από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τα θέατρα ανά την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

Στην παράσταση, που στηρίζεται στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα: η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη στο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και οι νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί Μαρία Κίτσου (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2012) και ο Δημήτρης Πασσάς (αριστούχος Εθνικού Θεάτρου). Στο χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και 3 μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης.

Η μουσική του Γιώργου Πούλιου είναι ζωντανή με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και ηθοποιού, ο οποίος διδάσκει αφρικανική μουσική. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.

Οι «Βάκχες» ολοκληρώνουν την επιτυχημένη πανελλαδική περιοδεία  τους με δυο μοναδικές παραστάσεις αφιερωμένες στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, το νέο έργο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ», προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήριά της.

Η καλλιτεχνική εταιρία ΑΡΓΩ και οι όλοι οι συντελεστές της παράστασης ΒΑΚΧΕΣ, αποφάσισαν να προσφέρουν στους εργαζόμενους που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, που δίνονται τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, 18 & 19 Σεπτεμβρίου στο ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ, όπου ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή μας περιοδεία, στην ειδική τιμή των 10,00 ευρώ.

Η ειδική τιμή του εισιτηρίου των 10,00 ευρώ ισχύει για τους απολυμένους του ΟΤΑ και της ΕΡΤ και όσους έχουν κάρτα ανεργίας ή βρίσκονται σε καθεστώς εφεδρείας.

Τα εισιτήρια μπορούν να προμηθευτούν από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών. Για πληροφορίες τηλεφωνείτε στο ταμείο του θεάτρου Αργώ στο 210-5201684 και στο τηλεφωνικό κέντρο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο 210-3272000.