Το Polis Art Café μαζί με σημαντικούς μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές του tango, αφιερώνουν τη βραδιά στην υποστήριξη του Προγράμματος Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Κωνσταντίνος Καριώτης – τραγούδι (βαρύτονος) και πιάνο στο Libertango, με τους Σπύρο Κωστή –  ακκορντεόν και φαγκότο, Φρίξος-Διονύσιος Μόρτζος – πιάνο, Εύα Μιχελιδάκη – φαγκότο και Εύα Λουκάτου, με τους Άννα Λάκη – ακορντεόν, Joel Soto – μπάσο – κιθάρα.

Και το Quintetto Novitango – ΤΑΝGO LABYRINTHUS – με τους Αναστασία Γεωργάκη: Ακορντεόν,επιμέλεια, Sergio Nastase: βιολί, Σταύρο Κατιρτζόγλου: κιθάρα, Γιάννη Αντωνόπουλο: πιάνο, Γιώργo Θεοδωρακάκο: Κοντραμπάσσο, Αλκη Κόλλια: τραγούδι

Χορός: Carlos dal’asta, Μαρία Καραγεώργου κ.α.

Guest: Μελίνα Τανάγρη

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη δράση και λειτουργία του ΘΗΣΕΑ, καθώς και να ενισχύσουν το πρόγραμμα με δωρεές.

Ο ΘΗΣΕΑΣ είναι το μοναδικό δημοτικό πρόγραμμα απεξάρτησης. Ξεκίνησε το 1989 τη λειτουργία του σαν υπηρεσία του Δήμου. Μέχρι το 1994 συνεργαζόταν στενά στον τομέα της κοινωνικής και οικονομικής επανένταξης με το 18ΑΝΩ.

Η μονάδα επανένταξης του ΘΗΣΕΑ σταμάτησε να λειτουργεί το 1994, όταν το 18ΑΝΩ οργάνωσε τη δική του μονάδα επανένταξης. Την ίδια περίοδο ο ΘΗΣΕΑΣ άρχισε να ενεργοποιείται στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης.

Μέσα από ομάδες και προγράμματα που πραγματοποίησαν μέχρι το 1997 απέκτησαν και την επαφή με ομάδες Σημαντικών Άλλων, αρχίζοντας να οργανώνουν και ομάδες για γονείς.

Ο ΘΗΣΕΑΣ λειτουργεί ως ανοιχτό στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης. Κρίνεται επομένως απαραίτητο να βρίσκονται σε θεραπεία και οι ίδιοι οι γονείς, οι οποίοι καλούνται να εποπτεύσουν τα παιδιά τους, να βάλουν όρια, αλλά και να αλλάξουν δικές τους δυσλειτουργικές συμπεριφορές.

Με τη λογική αυτή πραγματοποιούνται στο ΣΑΤ (Σύλλογος των γονέων) σταθερές ομάδες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων καθώς και μια ομάδα χοροθεραπείας.