Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Γαμ., μια παράσταση βασισμένη στα διηγήματα της Κ. Έσσλιν, στο Θησείον

Γαμ., μια παράσταση βασισμένη στα διηγήματα της Κ. Έσσλιν, στο Θησείον

Η συλλογή διηγημάτων Γαμ. της Κατερίνας Έσσλιν (υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία του Αναγνώστη 2013), μεταφέρεται στο Θέατρο από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο - σε μια παράσταση για τον σεβασμό στην ιστορία τού άλλου, στο Θέατρο Θησείον.

 

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bios, στα πλαίσια του Bob Theater Festival (όπου "ανέβηκε" ως work in progress), το Γαμ. φοράει τα καλά του πανέτοιμο για την επίσημη πρεμιέρα του τον Οκτώβριο.

 

Γαμ. Το βιβλίο που ο Αχιλλέας Κυριακίδης χαρακτηρισε “ιδιαιτέρως επικίνδυνο” και που περιέχει κείμενα που «μοιάζουν μονοκατοικίες αλλά είναι τριώροφα» (όπως επισημανε ο Γιάννης Μπασκόζος στο Βημα), και διαβάζεται «αγκαλιά με αυτό που δεν είναι η δεν θα είναι ποτέ πια, ενώ επρόκειτο να είναι για πάντα» (κατά την Τιτίκα Δημητρούλια στην Καθημερινη), μετατρέπεται από "απλό" βιβλίο σε pop-up, δίνοντας επί σκηνης "φωνη" στις ξεκαρδιστικά πικρές,άλλοτε τρυφερές, άλλοτε ωμές, και σχεδόν πάντα σουρεαλιστικές, (μέσα στην αληθεια τους) ιστορίες του.

 

Αν συχνά νιώθεις ότι είσαι ο δίπλα σου η αν ο δίπλα σου είσαι εσύ, τα 12 αυτοτελη “μυθιστορηματα του ενός λεπτού” (που επιλέχθηκαν από το Γαμ. για να γίνουν θέατρο) είναι για σένα. Επιβιβάσου χωρίς αλεξίσφαιρο γιλέκο σε ένα ρόλλερ-κόστερ εναλλαγης συναισθημάτων, ταξιδεύοντας από ιστόρια σε ιστορία με την ταχύτητα που τραβάς ένα
τσιρότο.

 

Γαμ. Η παράσταση που συμφιλιώνει τη ζάχαρη με το ξινό του λεμονιού και που υπόσχεται να σε πυροβολησει αδίστακτα (μ' ένα νεροπίστολο).


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημητρης Μπογδάνος
Σκηνογραφική & ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρίζα Παγκάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Δημητρίου
Υπεύθυνος παραγωγής & επικοινωνίας: Μανώλης Αντωνίου

Πρωταγωνιστούν: Χάρης Αττώνης, Ναταλία Καλημερατζη, Αγγελικη Μαχαίρα, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωάννα Νασιοπούλου
Νικολίτσα Ντρίζη, Φάνης Παυλόπουλος, Γιώργος Στάμος, Υβόννη Τζάθα, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Σχετικές ειδήσεις
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Η επιτυχία συνεχίζεται στο Θέατρο Θησείον
29.11.2016 10:15
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται έως τις 07 Ιανουαρίου 2017 ολοκληρώνοντας τη θεατρική της διαδρομή στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Η 8η Ημέρα, βασισμένη στην «Αιώνια Ώρα», του Virgil Georghiou στο Από Μηχανής Θέατρο
18.11.2016 10:36
Φανταστείτε μία παράσταση, που σαν άγνωστος καλεσμένος, χτύπησε τη πόρτα σε 130 σπίτια και αφηγήθηκε την ιστορία της σε οικοδεσπότες και ξένους θεατές!
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Blessed Breasts από την Ομάδα Arigato στο Off off Athens 8 του Επί Κολωνώ
22.06.2016 17:09
Στο πλαίσιο του 8ου φεστιβάλ Off-off που διοργανώνει το θέατρο Επί Κολωνώ, η ομάδα Arigato παρουσιάζει την παράσταση «Blessed Breasts». Μια παράσταση (work in progress) βασισμένη στο βιβλίο της Marilyn Yalom «H ιστορία του γυναικείου στήθους».