Δύο νέοι καλλιτέχνες η Aντωνία Γρίβα και ο Σταμάτης Λάσκος έχουν εγκαίνια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στην γκαλερί a.antonopoulou.art. σε μία κοινή έκθεση.

Από διαφορετική προσέγγιση ο καθένας, ασχολούνται κυρίως με ανθρώπινα πορτραίτα. Η Α. Γρίβα χρησιμοποιεί στη δημιουργική διαδικασία αποκλειστικά σχεδόν το μολύβι και ο Σ. Λάσκος τα λάδια.

Τα έργα αφηγούνται μια συναισθηματική υπερβολή. Οι μορφές τους πάντα παραμορφωμένες και μεγεθυσμένες άλλοτε με το μολύβι και άλλοτε με τα λάδια δημιουργούν ιδιαίτερους κόσμους.

Η Ήρα – Παρασκευή Παπαποστόλου, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης, γράφει:

H προσωπική φιγούρα της Αντωνίας Γρίβα, που είναι και αυτή που χαρακτηρίζει τη δουλειά της, άλλοτε ωραιοποιείται άλλοτε παραμορφώνεται άλλοτε μένει ως έχει. Οι εκφράσεις της αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση της  να εκφράσουν και από ένα διαφορετικό συναίσθημα. Πότε με έναν κόμπο στο λαιμό, πότε ουρλιάζοντας, πότε με συναισθήματα που γεννά η καθημερινότητα και η τριβή, η φιγούρα της παραμένει η ίδια αλλά αλλάζει στάσεις, εκφράσεις και αξεσουάρ…

Τα έργα του Στ. Λάσκου σε καμβά, από μικρές έως μεγάλες επιφάνειες (τοιχογραφίες) με εμφανείς επιδράσεις από την σύγχρονη αστική τέχνη, έχουν ταξιδέψει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς του ξεχωριστού ύφους της δουλειάς του. Τις τοιχογραφίες του θα τις πετύχεις σε όλη την Ελλάδα. Τον ίδιο, αυτή την εποχή, θα τον βρεις στο Βόλο να διδάσκει σε παιδιά δημοτικού, να ετοιμάζει μια τυφλή όψη στα «παλιά» της πόλης, να δημιουργεί t-shirts για τη Nike Air Jordan και εικονογραφήσεις για το περιοδικό Νewyorker με το οποίο συνεργάζεται.

Σε ισότιμη βάση, οι δύο καλλιτέχνες κάνουν ουσιαστικά διάλογο με θέμα τους τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Την ημέρα των εγκαινίων ο δύο καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν συγχρόνως και μαζί στην ίδια επιφάνεια, ένα θέμα, που από κοινού θα αποφασίσουν.