Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Συναισθηματικές αλληλουχίες: έκθεση στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Συναισθηματικές αλληλουχίες: έκθεση στην γκαλερί a.antonopoulou.art

Δύο νέοι καλλιτέχνες η Aντωνία Γρίβα και ο Σταμάτης Λάσκος έχουν εγκαίνια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 12.00 το μεσημέρι στην γκαλερί a.antonopoulou.art. σε μία κοινή έκθεση.

 

Από διαφορετική προσέγγιση ο καθένας, ασχολούνται κυρίως με ανθρώπινα πορτραίτα. Η Α. Γρίβα χρησιμοποιεί στη δημιουργική διαδικασία αποκλειστικά σχεδόν το μολύβι και ο Σ. Λάσκος τα λάδια.

 

Τα έργα αφηγούνται μια συναισθηματική υπερβολή. Οι μορφές τους πάντα παραμορφωμένες και μεγεθυσμένες άλλοτε με το μολύβι και άλλοτε με τα λάδια δημιουργούν ιδιαίτερους κόσμους.

 

Η Ήρα – Παρασκευή Παπαποστόλου, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης, γράφει:

H προσωπική φιγούρα της Αντωνίας Γρίβα, που είναι και αυτή που χαρακτηρίζει τη δουλειά της, άλλοτε ωραιοποιείται άλλοτε παραμορφώνεται άλλοτε μένει ως έχει. Οι εκφράσεις της αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση της  να εκφράσουν και από ένα διαφορετικό συναίσθημα. Πότε με έναν κόμπο στο λαιμό, πότε ουρλιάζοντας, πότε με συναισθήματα που γεννά η καθημερινότητα και η τριβή, η φιγούρα της παραμένει η ίδια αλλά αλλάζει στάσεις, εκφράσεις και αξεσουάρ...

Τα έργα του Στ. Λάσκου σε καμβά, από μικρές έως μεγάλες επιφάνειες (τοιχογραφίες) με εμφανείς επιδράσεις από την σύγχρονη αστική τέχνη, έχουν ταξιδέψει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς του ξεχωριστού ύφους της δουλειάς του. Τις τοιχογραφίες του θα τις πετύχεις σε όλη την Ελλάδα. Τον ίδιο, αυτή την εποχή, θα τον βρεις στο Βόλο να διδάσκει σε παιδιά δημοτικού, να ετοιμάζει μια τυφλή όψη στα «παλιά» της πόλης, να δημιουργεί t-shirts για τη Nike Air Jordan και εικονογραφήσεις για το περιοδικό Νewyorker με το οποίο συνεργάζεται.

Σε ισότιμη βάση, οι δύο καλλιτέχνες κάνουν ουσιαστικά διάλογο με θέμα τους τα ανθρώπινα συναισθήματα.

 

Την ημέρα των εγκαινίων ο δύο καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν συγχρόνως και μαζί στην ίδια επιφάνεια, ένα θέμα, που από κοινού θα αποφασίσουν.

Σχετικές ειδήσεις
Spiritual Desert, έκθεση των Nithah και Michael Stöcklin στη γκαλερί a.antonopoulou.art
26.01.2017 10:54
Η γκαλερί a.antonopoulou.art έχει την ευχαρίστηση να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους φωτογράφους Nithah και Michael Stöcklin. Έκθεση την οποία επιμελήθηκε ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Μικρά ζωγραφικά έργα, έκθεση στην γκαλερί Εικαστικό Κύκλο Sianti
02.12.2016 14:28
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti, εγκαινιάζοντας το νέο του χώρο, σας προσκαλεί στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεσή του «Μικρά ζωγραφικά έργα», αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο την τρέχουσα χρονιά και υποδεχόμενος τη νέα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό: έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου στη γκαλερί a.antonopoulou.art
20.10.2016 10:36
Η γκαλερί a.antonopoulou.art εγκαινιάζει το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση του Μιχάλη Γ. Καλλιμόπουλου, με τίτλο Ένας, κανένας και χίλιοι εκατό.