Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Masterclass με τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο metamatic:taf

Masterclass με τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο metamatic:taf

Το metamatic:taf έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τον Χρήστο Αλεξόπουλο το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2013 με ένα Masterclass για τη χρήση των Τρόπων (Modes) στην ροκ τραγουδοποιοία και ένα Workshop Σύνθεσης Τραγουδιού.

 

Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια ο Χρήστος Αλεξόπουλος έχει κυκλοφορήσει επτά δίσκους και έχει γράψει μουσική για τον θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση . Παράλληλα, από το 2006, διατελεί label manager της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Puzzlemusik. Διδάσκει στο Ωδείο Ορφείο από το 1999, ενώ από πέρυσι διατηρεί τη στήλη “In The Workshop” στο μηνιαίο μουσικό περιοδικό Sonik.

 

Το Masterclass ενδιαφέρει πρωτίστως όσους ήδη ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την σύνθεση τραγουδιού και ενδιαφέρονται να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την τροπική γραφή. Ο Δώριος, ο Φρύγιος, ο Λύδιος και όλοι οι υπόλοιποι τρόποι θα παρουσιαστούν μέσα από την ανάλυση τραγουδιών των Beatles, Rolling Stones, Pink Floyd, R.E.M., Bjork, Radiohead και άλλων καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν την τροπική γραφή στα τραγούδια τους, είτε σε συνδυασμό με το σύστημα μείζονος – ελάσσονος, είτε ως αυτόνομη γραφή. Αυτονόητα, θα προκύψουν και ζητήματα Δομής (Song Structure) τα οποία και θα συζητηθούν.

 

Στο Workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τραγούδια ή προσχέδια τραγουδιών που έχουν γράψει στο παρελθόν, ενώ θα υπάρξει και κίνητρο για επί τόπου δημιουργία  τραγουδιών με αφετηρία την ανάλυση και τη συζήτηση που θα έχει ήδη προηγηθεί στο Masterclass του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους ή τα τραγούδια τους είτε σε ηλεκτρικό πιάνο (θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο) είτε στην κιθάρα τους (την οποία θα έχουν φέρει οι ίδιοι).

 

Πληροφορίες συμμετοχής:
Στο Masterclass μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, ενώ για τη συμμετοχή στο Workshop της 22ας Σεπτεμβρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η προηγούμενη συμμετοχή στο Masteclass της 21ης Σεπτεμβρίου.

Το κόστος για τη συμμετοχή μόνο στο Masterclass είναι 35 ευρώ.
Το κόστος συμμετοχής για το Masteclass και το Workshop μαζί είναι 50 ευρώ.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 8 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 3238757 ή στα e-mail ergastiri2012@gmail.com  και info@metamatictaf.gr
 
Masterclass: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 13.00 – 17.00
Workshop: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 13.00 –  16.00

Σχετικές ειδήσεις
Circle-Singing Session από την Μαρίνα Σάττι και τις Fonέs στο Θέατρο Θησείον
13.12.2016 17:19
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, οι Fonέs - μαζί και με άλλες φωνές - θα τραγουδήσουν acappella τραγούδια από όλον τον κόσμο και θα παρουσιάσουν ένα μουσικό workshop με την προαιρετική συμμετοχή του κοινού.
Ten Years’ Romance, a Music Show by Kostas Dalakouras στο metamatic:taf
08.11.2016 14:57
Κλείνοντας 10 χρόνια στο θεατρικό τραγούδι, ο Κώστας Δαλακούρας παρουσιάζει στο metamatic:taf το μουσικό show «Ten Years’ Romance», με τραγούδια που συνέθεσε για θεατρικές παραστάσεις.
The Sound of Gallery στο metamatic:taf
08.11.2016 12:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει το αναπάντεχο μουσικό project The Sound of Gallery, το οποίο ξεκινά την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 23 Νοεμβρίου.
  Οι φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας σε μία συναυλία!
31.08.2016 12:57
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Κολωνού, τους φιναλίστ του 7ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και τη συνδιδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου.
Ο Marc Perrenoud και το τρίο του live στο metamatic:taf
12.05.2016 15:40
Tο metamatic:taf υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό Marc Perrenoud την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στις 21.30, σε ένα μοναδικό live με το Marc Perrenoud Trio.