Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Acting Anatomy: Το Studio Υποκριτικής της Ρούλας Πατεράκη, ανοίγει τις πόρτες του

Acting Anatomy: Το Studio Υποκριτικής της Ρούλας Πατεράκη, ανοίγει τις πόρτες του

To Δραματικό Θέατρο και η Ρούλα Πατεράκη ανακοινώνουν την ίδρυση μιας νέας σχολής υποκριτικής, του “Acting Anatomy Studio”.

 

Διδάσκουν οι Ρούλα Πατεράκη (Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός), Θεόδωρος Εσπίριτου (Υποκριτική, Σωματικό Θέατρο), Γιώργος Ζαμπουλάκης (Υποκριτική), Τασία Σοφιανίδου (Υποκριτική), Αντώνης Γαλέος (Υποκριτική), Χρίστος Θεοδώρου (Μουσική, Τραγούδι), Αντώνης Κουτρουμπής (Χορός, Σωματικό θέατρο), Χριστίνα Σουγιουλτζή (Χορός) και Ναταλί Μηνιώτη (θεωρία και πρόσληψη Αρχαίου Δράματος, Δραματολογία).

 

Το ACTING ANATOMY Studio απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με το θέατρο αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία της υποκριτικής τέχνης.

 

Στο ACTING ANATOMY Studio εκτός από τις βάσεις της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Σωματικού Θεάτρου, της Μουσικής, του Τραγουδιού, της Χοροκίνησης και της θεωρίας του Αρχαίου Δράματος, διδάσκονται σύγχρονα συστήματα υποκριτικής που σχετίζονται με την έννοια του πολλαπλού ρεαλισμού. Μέσα από αυτές τις τεχνικές της υποκριτικής τέχνης, οι ηθοποιοί αποκτούν ένα σύνολο δεξιοτήτων που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις του θεάτρου.

Όλοι οι διδάσκοντες είναι εξειδικευμένου στοχοπροσδιορισμού στην τέχνη του θεάτρου.

Σχετικές ειδήσεις
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Post Inferno - Προς Δαμασκόν του August Strindberg από την Ρούλα Πατεράκη στη Στέγη
22.04.2016 15:33
Η Ρούλα Πατεράκη, η φιλόσοφος της σκηνής, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ «Post Inferno - Προς Δαμασκόν».
Δαμάζοντας τα κύματα του Λαρς φον Τρίερ στο Νέο Rex
25.01.2016 13:52
Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Δανού Λαρς φον Τρίερ, «Δαμάζοντας τα κύματα» στη σκηνή του Νέου Rex από τις 6 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.
Καρφίτσες στα Γόνατα, της Ρούλας Γεωργακοπούλου στο Από Μηχανής Θέατρο
26.11.2015 10:03
Η Σοφία Φιλιππίδου παρουσιάζει δύο σουρεαλιστικά μονόπρακτα της Ρούλας Γεωργακοπούλου σε μία παράσταση με κοινό τίτλο «Καρφίτσες στα γόνατα», από τις 11 Δεκεμβρίου 2015 και για ένα μήνα στο Από Μηχανής Θέατρο.
Mάγκντα Γκαίμπελς του Γιώργου Βέλτσου, στο Νέο Rex
03.11.2015 16:10
Τo ισόγειο του ιστορικού κτιρίου Rex ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά μετά το 1993 – οπότε και περιήλθε το συγκεκριμένο κτίριο στο Εθνικό Θέατρο – ως μια από τις Σκηνές του Εθνικού Θεάτρου με την ονομασία Νέο Rex.