Οι θεατρικές επιχειρήσεις Λιβαδά φιλοξενούν στο Θέατρο Αμιράλ τη μεταφορά του παιδικού βιβλίου – μπεστ σέλερ “Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη” της Κατερίνας Μανανεδάκη, με την υποστήριξη του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί. Το έργο ξετρελαίνει τους μικρούς θεατρόφιλους, με την ζωντάνια των πρωταγωνιστών επί σκηνής, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως εκπαιδευτικό, ευχάριστο πάντα, μάθημα για τις καλές και κακές διατροφικές συνήθειες. Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη μεταφορά του βιβλίου στη θεατρική σκηνή από την ίδια τη συγγραφέα, ώστε το πρωτότυπο κείμενο να απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος ηλικιών των μικρών μας φίλων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ένα όμορφο, μα ζωηρό αγόρι και ένα γλυκό, μα ατακτούλικο κορίτσι, μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει αλλά και να τους θωρακίσει από ανεπιθύμητους εισβολείς και την κυρία Κακή Διατροφή να προσπαθεί να τους παρασύρει σε. συνήθειες κακές, που φέρνουν χίλιες δύο συμφορές!

Η Ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ με την υπογραφή των θεατρικών επιχειρήσεων Λιβαδά, με πολύ χορό, μουσική, τραγούδια, χρώματα και δυνατά γέλια. Τα παιδιά μιλάνε και παίζουν με τους ηθοποιούς και μαθαίνουν να λένε ναι στα υγιεινά, όχι στα ανθυγιεινά. Χαμογελούν πλατιά με τις περιπέτειες του Αυγουλάκη, του Λιπάκη, του Ζαχαρόσακου, της Γαλατένιας της Λαχανούλας και του Καθρέφτη που όλα τα ξέρει κι όλα τα μαρτυρά, κι άλλων πολλών που τους κρατάμε για έκπληξη! Θεατρικό παιχνίδι, όμορφες εικόνες, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, γεμίζει κέφι μικρούς και μεγάλους.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Νανά Νικολάου, με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της εκπαιδευτικής θεατρικής σκηνής. Το θεατρικό έργο εμπλουτίζεται με τη μουσική του Κωνσταντίνου Παγιάτη, τις χορογραφίες της Χριστιάνας Κουλιζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, τους φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα και τη φιλική συμμετοχή στο τραγούδι της Νίνας Λοτσάρη.

 

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά:

Αλέξανδρος Αμερικάνος, Ηλιάννα Έμμα, Ελευθερία Ευθυμίου, Στέλιος Κέλερης, Γιάννης Μίνως, Ειρήνη Μπαριτάκη,

 

Η συγγραφέας και σεναριογράφος…

Η συγγραφέας του βιβλίου και της θεατρικής διασκευής, Κατερίνα Μανανεδάκη, έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και δύο παιδικά βιβλία τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερς και κάποια έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Είναι δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση του Ant1, του Star Channel, στο περιοδικό τύπο καθώς και σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας.

 

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της:

Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας, που πρόκειται να γίνει κινηµατογραφική ταινία, ∆ιαζύγιο αλά Ελληνικά, Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!, το οποίο έχει µεταφραστεί ήδη στα γερμανικά, Ουουου Μοιχεύσεις!, Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz,

Μάµα 2 και ο Μπαµπάς στον Κόσµο του!, Για Έναν Άντρα, Ίδια η Μάννα σου ‘Εγινες, καθώς και τα παιδικά Παλιά Επαγγέλµατα, Ζωντανέψτεεε…! και Ο Βίτα και η Μίνη Κυνηγούν µια Βιταµίνη, που όλα έχουν γίνει µπεστ σέλερ.