Η Audio Visualπαρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία για τον Στιβ Τζομπς με τίτλο “Jobsκαι τον Άστον Κούτσερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, από την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Αρκεί μόνο ένας άνθρωπος για να ξεκινήσει μια επανάσταση.

Η συγκλονιστική ιστορία του Στιβ Τζομπς, του αυθεντικού οραματιστή που κατάφερε να μεγαλουργήσει ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η επική διαδρομή και η ταραχώδης ζωή του Τζομπς που σημάδεψε και άλλαξε την πορεία της τεχνολογίας – αλλά και του κόσμου – για πάντα.

 

Ενεργοποίησε το μυαλό σου.

“Αν θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου με δημιουργικό τρόπο, ως καλλιτέχνης, θα πρέπει να μην κοιτάς πολύ πίσω. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να πετάξεις ό,τι έχεις κάνεις έως τώρα, όποιος κι αν είσαι. “
-Steve Jobs, 1985

 

Η Ιστορία

Στην καταγραφή της περιόδου 1971-1991, ο Άστον Κούτσερ πρωταγωνιστεί ως Στιβ Τζομπς συνιδρυτής της Apple, στην επική ιστορία ενός ευφυούς και παθιασμένου επιχειρηματία με μοναδικό όραμα να εκτοξεύσει μια ψηφιακή επανάσταση που άλλαξε για πάντα τον τρόπο ζωής μας.

 

Μεγαλωμένος σε μικροαστικό προάστιο της Βόρειας Καλιφόρνια, το Κολέγιο Ριντ έδιωξε τον Στιβ Τζομπς ως μια χαμένη ψυχή που έψαχνε άσκοπα την ταυτότητά του. Ταξίδεψε στην Ινδία για διαφωτισμό και πειραματισμό, όπως πολλοί στη γενιά του, με παραισθησιογόνα ναρκωτικά, για να βρεθεί μοχθώντας στην αφάνεια ως ένας τεχνικός στην κατασκευή ενός βιντεογκέιμ. Μην μπορώντας να ανεχτεί το οκτάωρο, προσπαθεί να προωθήσει μια μικρή πλακέτα υπολογιστή την οποία εφηύρε ο ευφυής παιδικός φίλος του Στιβ «Γουόζ» Γουόζνιακ (Τζος Γκαντ). Εξασκώντας τις φυσικές ικανότητές του στη διαφήμιση σε συνδυασμό με τις τεχνικές γνώσεις του, ο Τζομπς πείθει έναν ντόπιο ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών να παραγγείλει 100 κομμάτια. Επιστρατεύοντας μια χούφτα φίλων για τη συναρμολόγηση των πλακετών στο γκαράζ των γονιών του, γεννιέται η Apple Computers!

 

Πορευόμενος πρόσω ολοταχώς με τη στήριξη του επενδυτή Μάικ Μάρκουλα (Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ), το πρωτότυπο του Γουόζ εξελίσσεται στον πρώτο προσωπικό υπολογιστή στον κόσμο. Καθοδηγούμενος από την ανηλεή τελειομανία του Τζομπς και την περιφρόνησή του προς το κατεστημένο, η Apple μεταμορφώνει τον κόσμο των υπολογιστών, εξαναγκάζοντας γίγαντες όπως η ΙΒΜ να αλλάξει πορεία τρέχοντας να προλάβει τα πράγματα. Υπάρχει, όμως, μια σκοτεινή πλευρά στην κινητήρια δύναμη του Τζομπς: μια συγκλονιστική έλλειψη συμπόνιας η οποία αφήνει πίσω της εγκαταλειμμένες ερωμένες, προδομένους φίλους και απογοητευμένους συναδέλφους στο διάβα του.

 

Καθώς η Apple εξαπλώνεται σε μια παγκόσμια εταιρεία, η τελειομανία και ο συγκρουσιακός χαρακτήρας τού Τζομπς, είναι το μοιραίο λάθος του. Η επιμονή του σε τεράστιες χρηματοδοτήσεις της εταιρείας σε ένα αβέβαιο προϊόν ωθεί την Macintosh στην απομάκρυνσή του από το συμβούλιο της εταιρείας, δίνοντας τα ηνία στον πρώην διευθυντή της Pepsi, Τζον Σκάλεϊ (Μάθιου Μοντίν). Χωρίς όμως το όραμα του Τζομπς και ηγεσία, η εταιρεία ολισθαίνει περαιτέρω από τον πρωταρχικό σκοπό του να δημιουργήσει κομψές και ευκολονόητες μηχανές που εξυπηρετούν ως φυσική προέκταση του χρήστη τους. Πάνω από μία δεκαετία μετά, ένα νέο διοικητικό συμβούλιο αποφασίζει ότι ο Τζομπς είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει την Apple να λάμψει ξανά. Αναλαμβάνοντας εκ νέου το πηδάλιο της εταιρείας, ο Τζομπς ανοίγει πανιά σε μια πορεία της άλλοτε μικρής εταιρείας προς την πολυτιμότερη εταιρεία του κόσμου, καθώς επιβλέπει μια σειρά επαναστατικών προϊόντων που θα αλλάξουν την τεχνολογία και τον τρόπο της ζωής μας για πάντα!

 

Είδος: Βιογραφία / Δράμα

Πρωταγωνιστούν: Άστον Κούτσερ, Τζος Γκαντ, Τζ. Κ. Σάιμονς

Σκηνοθεσία: Τζόσουα Μάικλ Στερν

Σενάριο: Ματ Γουάιτλι