Το Θέατρο της Ημέρας, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη διεύθυνση σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτό και τη δημιουργική ψυχαγωγία του (εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, γονείς, κ.α.).

Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει φιλόδοξο πρόγραμμα ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Για τα παιδιά: παιδική σκηνή όπου τα παιδιά – θεατές συμμετέχουν ενεργά, εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά κι εφήβους («Το εργαστήρι της Παρασκευής») με ομάδες ανά ηλικία, σχεδιασμός και υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για σχολεία και άλλους φορείς.

Για τους ενήλικες: Το πρώτο και μοναδικό τριετούς φοιτήσεως Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, ετήσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια για το θεατρικό παιχνίδι και άλλα σχετικά θέματα, διδακτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κέντρο έρευνας και μελέτης παιδαγωγικής θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού, επιστημονικά συνέδρια και διημερίδες.

Ξεκινώντας τη νέα χρονιά, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει την καθιερωμένη Βιωματική Ημερίδα με θέμα: «Το Θεατρικό Παιχνίδι και οι διαστάσεις του» με εισηγητή τον κ. Λάκη Κουρετζή, Διευθυντή Σπουδών του Θεάτρου της Ημέρας, Παιδαγωγό, Σκηνοθέτη, Συγγραφέα, επίτιμο διδάκτορα του Παν/μίου Αθηνών και Δημιουργό της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών και θεατρικών σπουδών, θεατρολόγους, ηθοποιούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς κλπ.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.