Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2013

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 1991 υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και πραγματοποιείται μέσα στο Σεπτέμβριο.

 

Πρόκειται, για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θεσμό στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο συμμετέχουν και οι 50 χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.

 

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με αφορμή την ευρωπαϊκή αυτή γιορτή και αποτελώντας ένα από τα νεότερα μνημεία της χώρας που μόλις πρόσφατα έγιναν προσβάσιμα στο ελληνικό κοινό, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 27 ως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Παράλληλα εναρμονίζοντας το πρόγραμμά του με τη φετινή θεματική του εορτασμού που είναι τα «Πρόσωπα του Χρόνου», διοργανώνει δωρεάν θεματικές ξεναγήσεις για το εργοστάσιο φωταερίου επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού στους ανθρώπους που συνέδεσαν τη ζωή τους με την ιστορία του εργοστασίου. Αναφορές στους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς, στους εφευρέτες και τους μηχανικούς, αλλά και στους απλούς εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής θα δώσουν μια άλλη χροιά στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων εκείνες τις ημέρες.

 

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου του μουσείου (10.00-18.00) θα πραγματοποιούνται συνεχώς προβολές αρχειακού υλικού με θέμα τους ανθρώπους του εργοστασίου, τη γραμμή παραγωγής και τις συνθήκες εργασίας, στο κτίριο του Ν. Υδαταερίου.

Σχετικές ειδήσεις
Solidus: εικαστικά παρέμβαση της Θεοδώρας Κώτση – Φελίτσι στην Ελευσίνα
17.10.2016 13:35
Τον τίτλο Solidus (ύλη, σταθερότητα) επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, που πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 και της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι.
Ένα τέλος – Μια αρχή: Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
26.09.2016 12:03
Η προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος – Μια αρχή» στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά αποτελεί την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.
Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της: έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μορφές
18.04.2016 10:46
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστημίο Ιωαννίνων η International Society for Cultural - Historical and Activity Research, η Αίθουσα Τέχνης Μορφές και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων - Ελαιουργείον, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα XANIaRT 2016 - Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανιών, παρουσιάζουν την εικαστική δράση Καλωσορίσατε - Η Ευρωπαϊκή Φιλοξενία και τα Σύνορά της.
Ο ερωτευμένος Fragonard του Μουσείου του Λουξεμβούργου σε απευθείας προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο
30.10.2015 17:10
Οι εκθέσεις των μεγάλων μουσείων της Γαλλίας έρχονται στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προτείνει μια πρωτότυπη ξενάγηση στη νέα έκθεση του Μουσείου του Λουξεμβούργου, Ο ερωτευμένος Fragonard, γαλαντόμος και ακόλαστος, σε ζωντανή προβολή στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.
Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς: έκθεση στη Λάρισα
22.10.2015 10:11
Στις 24 Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της η έκθεση Γέφυρες: Η Ευρωπαϊκή Γλώσσα των Κόμικς, με τη συμμετοχή Λαρισαίων δημιουργών, νέων και καταξιωμένων Ελλήνων και Ευρωπαίων καλλιτεχνών της 9ης Τέχνης, στο Προσκήνιο Πολιτισμού (ΟΥΗΛ), στο κέντρο της Λάρισας.