Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Διπλή βράβευση για τη “Miss Violence”, στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας

Διπλή βράβευση για τη “Miss Violence”, στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας

Μια σημαντική διάκριση για το ελληνικό σινεμά επεφύλαξε το 70όΦεστιβάλ Βενετίας, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ, αφού η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά με τίτλο “Miss Violence”, απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα ενώ ο πρωταγωνιστής Θέμης Πάνου, κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

 

Η ταινία:

Ένα 11χρονο κορίτσι-η Αγγελική- αυτοκτονεί την ημέρα των γενεθλίων της. Ενώ οι Αρχές προσπαθούν να εξερευνήσουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένειά της αντί να θρηνεί, προσπαθεί να «ξεχάσει» και να συνεχίσει κανονικά την ζωή της, επιμένοντας πως επρόκειτο για ατύχημα...


Ο Θέμης Πάνου απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Volpi Cup), ενώ η ταινία απέσπασε δύο ακόμη βραβεία , το βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου (Fedeora), καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema Giovani Award, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

 

Η ταινία συνεχίζει την πορεία της στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και θα έχει την αμερικάνικη πρεμιέρας της σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ παρουσία του σκηνοθέτη.


Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αβρανάς

Ηθοποιοί: Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος , Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης , Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη

Σχετικές ειδήσεις
Βράβευση του «Ουζερί Τσιτσάνης» στην Ατλάντα
11.11.2016 14:04
Το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στην Ατλάντα.
10 χρόνια Βραβείο LUX: Προβολή της ταινίας Ατίθασες στο ΦΚΘ
07.10.2016 17:29
Είναι ένας από τους κυριότερους θεσμούς στο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό στερέωμα και φέτος συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής: το Βραβείο LUX που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις, προβάλλοντας την ταινία Ατίθασες /Mustang της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν / Deniz Gamze Ergüven, η οποία απέσπασε πέρυσι το βραβείο.
Βραβείο FIPRESCI για τη νέα ταινία του Στεφάν Μπριζέ στο Φεστιβάλ Βενετίας
13.09.2016 15:26
Το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που μόλις ολοκληρώθηκε, απονεμήθηκε στον Γάλλο σκηνοθέτη Στεφάν Μπριζέ και την ταινία του με τίτλο «Une vie» (A woman's life).
Οι νικητές του 73ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
12.09.2016 15:38
Η ταινία The Woman Who Left, το ασπρόμαυρο φιλμ του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη Lav Diaz, είναι η μεγάλη νικήτρια στην 73η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η οποία απέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι.
Δύο μεγάλα βραβεία για το «Suntan» στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου και Βρυξελλών
27.06.2016 10:42
Η ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κατάφερε αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο διεθνές τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου και το Βραβείο της Επιτροπής Νέων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Βρυξελλών.