Ο Θάνος Μικρούτσικος θα βρεθεί στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” για ακόμη συναυλία του επιτυχημένου του μουσικού προγράμματος με τίτλο “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…” και ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Ανακοίνωση μη πραγματοποίησης συναυλίας Θάνου Μικρούτσικου – Μανώλη Μητσιά – Γιάννη Κότσιρα – Δημήτρη Μπάση – Ρίτας Αντωνοπούλου στο Θέατρο Βράχων, τη Δευτέρα 23/9/2013

Σκοπεύαμε να ολοκληρώσουμε τη φετινή θριαμβευτική περιοδεία της  παράστασης “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι” με μια συναυλία γιορτή στο θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Τα τελευταία γεγονότα στο Πέραμα, στο Μελιγαλά και ιδίως η άγρια δολοφονία του συναδέλφου Παύλου Φύσσα από ναζιστές δολοφόνους της «Χρυσής Αυγής», μας πλημμύρισαν όλους με  θλίψη και οργή. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε για την μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι εκείνο το βράδυ να μην γίνει γιορτή και ο ήχος μας να σιωπήσει. Το περισσότερο είναι η καθημερινή επαγρύπνηση ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό.  «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού». Σ΄ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

– Θάνος Μικρούτσικος ,  Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου

Για όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια:

Η επιστροφή των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων θα γίνει ως εξής:

1. Για όσους αγόρασαν με πιστωτική κάρτα από το  internet- viva.gr ή από κάποιο άλλο σημείο προπώλησης: τα χρήματα θα επιστραφούν αυτόματα στο λογαριασμό τους απο τη Viva.

2. Για όσους αγόρασαν εισιτήρια με μετρητά απο τα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου και απο τα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Βύρωνα: την ημέρα της συναυλίας Δευτέρα 23/9 απο το ταμείο του Θεάτρου Βράχων ώρα 19.00-22.30 με την επίδειξη του εισιτηρίου τους.

Για οποιaδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση:

Menta Art Events 210 8617577

Cricos Productions 210 6109513

Viva.gr 11876

Ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του.

Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…”

Η παράσταση που κατά γενική ομολογία ξεχώρισε φέτος το καλοκαίρι. Ξεκίνησε στις 18 Ιουνίου στο κατάμεστο Ηρώδειο, περιόδευσε με εκπληκτική επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και καταλήγει στην τελευταία της συναυλία, πάλι στην Αθήνα, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, για να κλείσει θριαμβευτικά τον κύκλο αυτού του καλοκαιριού.

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν αυτή την παραγωγή,  σπάζοντας τα ρεκόρ της φετινής προσέλευσης σε πολλές πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο, Δίον, Αρχαία Ολυμπία κλπ.), αλλά το κυριότερο και το πιο ουσιαστικό ήταν ο τρόπος που αποδέχτηκε ο κόσμος την παράσταση «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…». Στις συναυλίες αυτές, διέκρινε κανείς μία απίστευτη σιωπή σε πάρα πολλά σημεία του προγράμματος, σιωπή η οποία κατέληγε σε μία αποθέωση. Μια σιωπή που έκρυβε πολύ μεγάλη ένταση, επιβεβαιώνοντας τον στίχο του Άλκη Αλκαίου «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή…». Με αποτέλεσμα η επικοινωνία του Θάνου Μικρούτσικου, των τραγουδιών του, των τραγουδιστών, των μουσικών, να είναι μια επικοινωνία ψυχής.

Το «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…» όπως είναι ίσως πια γνωστό, ξεκίνησε κατ’ αρχήν ως μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου να στηριχτεί στα λαϊκά τραγούδια που έχει γράψει, μερικά από τα οποία λειτούργησαν και λειτουργούν ως εθνικοί ύμνοι: «Ερωτικό (Πιρόγα)», «Ρόζα», «Πάντα γελαστοί», «Ατομική μου ενέργεια». «Αυτό ήταν το αρχικό έναυσμα για να δημιουργηθεί ένας κύκλος τραγουδιών που να βασίζεται στα λαϊκά μου τραγούδια. ‘Όμως υπήρχε και το Γελασμένοι στο παιχνίδι, διότι τα τελευταία χρόνια, όντως και ανεξάρτητα από κομματικές προσεγγίσεις, ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία αισθάνεται γελασμένος με όλα όσα συμβαίνουν τα καταστροφικά για την επιβίωση του κόσμου.» Και έτσι μαζί με τα λαϊκά τραγούδια, μπήκαν στο πρόγραμμα αυτό και τραγούδια λαϊκού αισθήματος με έντονο πολιτικό περιεχόμενο, τραγούδια που ο συνθέτης έχει γράψει στη δεκαετία του ’70, του ’80, του ’90, αλλά ακόμα και στις μέρες μας.

Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι, συνοδοιπόροι του Θάνου Μικρούτσικου, 4 από τους σημαντικότερους ερμηνευτές, για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει:

«Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η νεώτερη όλων, είναι η μεγάλη τραγουδίστρια σήμερα στην Ελλάδα για να πει όλο αυτό το φάσμα των τραγουδιών και η τραγουδίστρια του μέλλοντος του ελληνικού τραγουδιού.»

«Ο Δημήτρης Μπάσης, ακραιφνής λαϊκός τραγουδιστής με πολύ μεγάλη ευελιξία και ο πιο ρωμαλέος που έχουμε σήμερα στο λαϊκό τραγούδι. Έχει βάλει πλώρη να ακουμπήσει τους μεγάλους τραγουδιστές της γενιάς μου.»

«Ο Γιάννης Κότσιρας, του οποίου οι ερμηνείες από το Ηρώδειο αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις εξέπληξαν, είναι ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής που έχουμε σήμερα σε αυτόν τον τόπο.»

«Ο συνομήλικός μου Μανώλης Μητσιάς, είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες τραγουδιστές που λειτούργησε ως η συνισταμένη της φωνής του νεοέλληνα.»

Αυτή η παρέα λοιπόν, μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Άκη Γαβαλά, Γιάννη Σινάνη, Γιάννη Γρυπαίο και επικεφαλής τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον πιο πολυσύνθετο Έλληνα μουσικό, όργωσαν την Ελλάδα και επιστρέφουν στην Αθήνα, την ίδια πόλη από την οποία ξεκίνησαν.

Όπως ο Θάνος Μικρούτσικος λέει:

«Ξέρουμε ότι βγαίνει ένα μεγάλο πάθος στη σκηνή, το έχουμε ζήσει, καταθέτουμε τις ψυχές μας, γεννιόμαστε και πεθαίνουμε πάνω στη σκηνή, αλλά αυτό το οφείλουμε σε εσάς, άνευ ίχνους λαϊκισμού, σε εσάς, στο δικό σας ήθος, στη δική σας παρουσία, στο δικό σας πάθος. Έτσι σάς περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία, στην τελευταία μας συναυλία αυτής της περιοδείας, στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα, στις 23 του μηνός και ώρα 9.00 μ.μ.».

Διοργάνωση: Cricos Productions & Menta Art Events