Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λάκης Χαλκιάς στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Ο Λάκης Χαλκιάς στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Το Μουσικό Προαύλιο Badminton παρουσιάζει τον Λάκη Χαλκιά, για μια συναυλία με τίτλο “Στης πικροδάφνης τον ανθό”, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Στη συναυλία, θα παρουσιαστούν οι μεγάλες στιγμές της δισκογραφίας του κι ένα Ηπειρώτικο γλέντι προς τιμή του μεγάλου δασκάλου Τάσου Χαλκιά

 

Κλαρίνο: Σταύρος Καψάλης

 

Ο Λάκης Χαλκιάς έρχεται στο Μουσικό προαύλιο για να μας θυμίσει τραγούδια γεμάτα ποίηση και πρωτότυπες κοινωνικοπολιτικές ιδέες. Αυτό θα συμβεί στο πρώτο μέρος.

 

Στο δεύτερο, μαζί με τον κορυφαίο κλαρινίστα Σταύρο Καψάλη θα μας μυήσουν στο κλίμα του Ηπειρώτικου πανηγυριού.

 

Μία συναυλία που θα εξελιχθεί σε γιορτή αφιερωμένη στον πατέρα του Τάσο Χαλκιά (1914-1992), μέγα δάσκαλο της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης και κορυφαίο παραδοσιακό κλαρινίστα.

 

Ο Λάκης Χαλκιάς κλείνει φέτος 50 χρόνια μουσικής πορείας και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

 

Το ιδιοσυγκρασιακό ηχόχρωμα της φωνής του έχει συνδεθεί με αριστουργηματικά τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, όπως τα: «Μαλαματένια λόγια», «Η φάμπρικα», «Ο δάσκαλος», «Η μπαλάντα του μετανάστη», «Ο τόπος μας είναι κλειστός» κ.ά.

 

Οι ερμηνείες του σε παραδοσιακά τραγούδια της Ηπείρου όπως τα: «Γιάννη μου το μαντήλι σου», «Ο Μενούσης», «Δεν μπορώ μανούλα μ’», «Στης πικροδάφνης τον ανθό», «Βασιλικός θα γίνω» κ.ά., παραμένουν αξεπέραστες.

Σχετικές ειδήσεις
Η Ήπειρος μου: Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο θέατρο Πέτρας
12.09.2016 11:50
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, θα εμφανιστεί στη σκηνή της Πετρούπολης με τους μουσικούς του και στο τραγούδι θα τον συνοδεύσουν οι τρεις φωνές της ηπειρωτικής μουσικής.
O Jerome Kaluta συναντά την Idra Kayne στο προαύλιο της ΕΡΤ!
07.07.2016 10:24
Η ΕΡΤ σε σύμπραξη με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής διοργανώνουν ένα ξεχωριστό «μουσικό καλοκαίρι», ως ανταπόδοση στους πολίτες που από το υστέρημα ή το περίσσεμα τους, χρηματοδοτούν την ύπαρξη και λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Η Αρλέτα και ο Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ στον Ιανό
27.04.2016 17:02
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και μεγάλες τους επιτυχίες.
Η ώρα των τρελών: Αρλέτα & Λάκης Με Τα Ψηλά Ρεβέρ στον Ιανό
25.04.2016 12:03
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 7 Μαΐου 2016 και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και μεγάλες τους επιτυχίες.
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note
04.03.2016 10:45
Ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης επιστρέφουν στο Half Note για ένα αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι, από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.