Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Χρη από το χοροθέατρο aleajactaest στον πολυχώρο VAULT

Χρη από το χοροθέατρο aleajactaest στον πολυχώρο VAULT

Το χοροθέατρο aleajactaest παρουσιάζει την χοροθεατρική perfomance Χρη στο πλαίσιο του φεστιβάλ open September 2, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο VAULT theatre plus.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Χρή

Κοινωνία .Το οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που συνδέεται με θρησκευτικούς, πολιτικούς, εθνικούς και άλλων τύπων δεσμoύς. Ένα σύνολο μονάδων που αναγκάζονται αυτοβούλως σε κοινά χαρακτηριστικά. Που συμβιώνουν σε ορισμένο τόπο και χρόνο υπό την επίδραση εξελίξεων που ξεκινουν από αυτό και καταληγουν στο ίδιο.

Με βάση αυτή την αλληλεπίδραση γεννιούνται πάντοτε ερωτήματα. Ερωτήματα για το ποια είναι η σύσταση της κοινωνίας αυτής, για το αν τα μέλη της μπορούν να διατηρήσουν τη διαφορετικότητα τους και για το αν όντως οι αρχές που διέπουν ως τώρα τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες είναι δυνατό να διατηρηθουν...

Πατώντας πανω στην κοινή αυτή αναρώτηση πέντε  γυναίκες υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σκαρμουτσου, κινουνται στο χώρο, και εκφραζουν το συναίσθημα, την απορία, την απάντηση, που πρκαλεί ο οικωνικός ερεθισμός του καθμερινού συνόλου.

Η παράσταση «Χρη» αποτελεί απόπειρα προσέγγισης μιας τακτικής σειρά ερωτήσεων, του ανθρώπου για τον προσδιορισμό του ως «Αριστοτέλειο ον κοινωνικό». Το Χρη δεν σχεδιάστηκε στη βάση της κατεύθυνσης και της απάντησης. Απλά υπάρχει σαν μορφη σχηματοποιήσης των αναρωτήσεων...


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία-σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Μουσική: Γιώργος Γ.Βασιλειάδης
Κοστούμια: Γωγώ Στεργίου
Φωτογραφίες: Γιώργος Δημόπουλος, Μαρία Θεοφανογιάννη
Γραφικά: Παναγιώτης Σταματόπουλος

Ερμηνεία: Μαριλού ανδρίκου
Τζενη Βαγκοπούλου
Νάντη Γώγουλου
Φωτεινή Ζούμα
Χριστίνα Τσάτσου

Σχετικές ειδήσεις
Η Σκελετογυναίκα στο Κινηματοθέατρο Τριανόν
21.11.2016 11:44
Η Μαίρη Παππά, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Αργυρίου και τον χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα», για δυο μόνο παραστάσεις στο κινηματοθέατρο «Τριανόν» στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.
Εν αναμονή, της ομάδας AleaJactaEst στο Τρένο στο Ρουφ
29.09.2016 12:09
Η παράσταση "Εν αναμονή" της AleaJactaEst που θα πραγματοποιηθεί 3-9 Οκτωβρίου 2016 στο τρένο στο Ρουφ στα πλαίσια της Εβδομάδας Σύγχρονου Χορού - Compartments Dance Project.
Memories for Life στο πλαίσιο του Meeting the Odyssey στην Ελευσίνα
28.06.2016 14:39
Η χοροθεατρική παράσταση “Memories for Life”, που έγινε δεκτή με θερμότατα σχόλια και ενθουσιασμό από τους θεατές σε όλη την Ευρώπη, έρχεται και στην Ελευσίνα!
Διαδρομές, από το Χοροθέατρο Ακτίνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
06.06.2016 13:16
Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, το Χοροθέατρο Ακτίνα παρουσιάζει στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Xορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση «Διαδρομές», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.