Τα έργα του εικαστικού, Χρήστου Ευσταθίου, θέτουν καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς στο θεατή, εμπεριέχουν την προσωπική αλήθεια και σφραγίδα του καλλιτέχνη, αναδεικνύουν την cult προσωπικότητα του δημιουργού τους και έχουν μια αμεσότητα που αληθινά εντυπωσιάζει.

Επηρεασμένος από τη γεωμετρία της φόρμας του Γιάννη Μόραλη, εκθέτει ένα διαφορετικό, εντελώς προσωπικό του σύμπαν, με πάθος, ευαισθησία και ευρηματικότητα, αποτυπώνοντας τις κυρίαρχες τάσεις της σύγχρονης τέχνης με μια σουρεαλιστική, άμεση και διεισδυτική ματιά.

Έργα του, από τις θεματολογικές ενότητες  που δούλεψε ανά περιόδους: «Η εποχή των ανθρώπων», «Συχνότητες», «Αναδόμηση» και «Προφίλ» έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (An-art, Νέανδρος κ.α) όσο και στο εξωτερικό (Δανία, Βρετανία),  με εξαιρετική ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό ενώ  στην Άνδρο, τη γενέτειρα του, ένα τόπο τον οποίο ο καλλιτέχνης υπεραγαπά, διατηρεί μόνιμη έκθεση όπου φέτος εκθέτει και καινούργια έργα του, που τα παρουσιάζει στο κοινό για πρώτη φορά.

Ακολουθώντας το δικό του καλλιτεχνικό στιλ, αφαιρετικό και λιτό, για να περάσει τα μηνύματα και τους στοχασμούς του, συνθέτει με νοσταλγία  έναν κόσμο, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή του θεατή.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς που έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση καθώς και το ενδιαφέρον του εικαστικού κοινού με την τέχνη, την δημιουργικότητα και την αισθητική του και που το έργο του έχει δεχτεί αξιόλογες κριτικές και δημοσιεύσεις στον ξένο τύπο.

Η υπέρβαση της πραγματικότητας, η ύπαρξη, η κίνηση, η ευτυχία, η αγωνία, τα συναισθήματα, η αγάπη, ο έρωτας, οι αισθήσεις, αποτελούν θέματα αγαπητά του καλλιτέχνη, τα οποία και αποτυπώνει στα έργα του με ανάγλυφες φιγούρες σε πίνακες και κατασκευές.

Γεωμετρικές φόρμες που σχηματίζονται από καλώδια επάνω στον καμβά, σχέδια από μελάνι σε χαρτί, κατασκευές, ελαιογραφίες και γλυπτά με σουρεαλιστική διάθεση, ταξιδεύουν το θεατή σε ονειρικούς κόσμους.

Έργα του βρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο art shop του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή, στην Άνδρο, στη gallery του Μιχαλαριάς art, στην Κηφισιά  καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Ένα έργο τέχνης αφυπνίζει πνευματικά
τον καθένα μας σε όποια φυλή και αν ανήκει.
Κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται,
ζει και βιώνει με τη δική του μοναδικότητα

Χρήστος Ευσταθίου