Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον αδιαμφισβήτητο πρωτοπόρο του Nu Downtempo και της Fusion, μια ιδιαίτερη μουσική προσωπικότητα που αφήνει βαθιά χαραγμένο το στίγμα της με ότι κι αν καταπιαστεί. Κυρίες και κύριοι στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2013 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα μας επισκεφτεί αυτή η μοναδική μελωδική ιδιοφυία που ακούει στο όνομα Bonobo.

Επιστρέφει στη χώρα μας με Full Band σχεδόν 4 χρόνια μετά τις δυο επικές sold out εμφανίσεις του με μοναδικό σκοπό να μας παρουσιάσει το νέο του αριστούργημα με τίτλο “The North Borders” που κυκλοφόρησε το Απρίλιο που μας πέρασε από όπου κι ο τίτλος της περιοδείας του στα πλαίσια της οποίας θα βρεθεί στην Ελλάδα. H Bonobo live band αφού καταλάβει τη σκηνή με πλήκτρα, drums, electronics, πνευστά και φωνητικά, με τον ίδιο το δημιουργό/dj ως frontman στο μπάσο, θα μας μεταφέρει ό, τι πιο φρέσκο και πρωτοποριακό από fusion, basslines και beats κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη μουσική πραγματικότητα. Προμηνύεται μια ζεστή βραδιά για όλο το freestyle κοινό… που άλλοτε θα ταξιδεύει κι άλλοτε θα χορεύει μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο Bonobo βρίσκεται εδώ και καιρό στο απόγειο των καλλιτεχνικών του δυνάμεων με αποκορύφωμα την πορεία των τελευταίων 3 ετών. Δημιουργεί μια μουσική – μονοπάτι που οδηγεί, χωρίς καμία επιδεκτικότητα, σε ένα ηχητικό post-party διανοητικού Chillout. Χρησιμοποιεί μια ευρεία γκάμα από samples συνδυασμένα με βαριά και συχνά περίπλοκα basslines, ενώ η μουσική του εξελίσσεται με γραμμική ταχύτητα περιλαμβάνοντας νέα στοιχεία όπως sonic background mixing ή νέα basslines/ percussion που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Επιπλέον διαπερνά όλο αυτό το οικοδόμημα μέσα από τη jazzy down tempo φύση του γεμίζοντας την με afrobeat και μουσικές επιρροές από τη μέση Ανατολή. Ο Bonobo ανήκει σε αυτή τη σπάνια κατηγορία μουσικών που εκφράζει των εαυτό του εξαιρετικά καθαρά μέσα από τη μουσική του κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τη νιώθει ο ακροατής πολύ οικεία κι έτσι να επιβάλλεται με έναν απόλυτο κι υπέροχο τρόπο χωρίς να υπάρχουν χαμένες στιγμές και αντίθετα να προκαλούνται χιλιάδες άλλες θαυμάσιες.

Δεν αναφερθήκαμε τυχαία στα τελευταία 3 χρόνια της πορείας του. Με αφετηρία το 2010 όπου κυκλοφόρησε το album “Black Sands” o Bonobo ξεκίνησε όχι απλά να ταράζει αλλά να ξεσηκώνει τα μουσικά νερά. Το “Black Sands” αποτελεί ένα μοναδικό αριστούργημα που παντρεύει την μελωδική ιδιοφυία του Green με κοφτερά ηλεκτρονικά, μπάσα και drums, πούλησε περισσότερα από 150,000 αντίτυπα παγκοσμίως και καθήλωσε χιλιάδες όπου παρουσιάστηκε με τις υπνωτικές και μακρές σε διάρκεια live versions των τραγουδιών του.

Ξεχωρίζουν τα “The Keeper”, “Eyesdown”, “Prelude”, “Stay The Same”. Φέτος και προς δική μας ευχαρίστηση εγένετο το “The North Borders”, με τον Bonobo να πηγαίνει τα πράγματα ακόμα ένα βήμα παρακάτω. Μια εξαιρετικά ισσοροπημένη δουλειά, που αφήνει χώρο στις πλούσιες παραγωγές ν’ αναπνεύσουν και να λάμψουν. Θεματικό, ηχηρό, εθιστικό και τέλεια μορφοποιημένο, εξάπτει με την συνοχή του. Τα φωνητικά υπέροχα και μεθυστικά από την  Erykah Badu, όπως κι από τον Grey Reverend των Cinematic Orchestra και την Cornelia των Portico Quartet. Είναι ιδιοφυές από τόσες πολλές απόψεις κι αποδεικνύει την καλλιτεχνική εκτόξευση του Βonobo ως παραγωγού. Ξεχωρίζουν τα “Cirrus” και “First Fires”.

Μια σχεδόν μοναχική και σιωπηλή φιγούρα ανάμεσα στους ρομαντικούς της Ibiza, o Simon Green aka Bonobo, μουσικός παραγωγός και Dj, ξεκίνησε την πορεία του από το Brighton. Αμέσως σχεδόν θεωρήθηκε ικανός να φέρει μεγάλες εξελίξεις και αλλαγές στην ηλεκτρονική μουσική γεγονός που επιβεβαίωσε σε κάθε του βήμα με το πιο εμφατικό τρόπο. Μέλος σειράς καλλιτεχνών που αποτελείτο από τους Amon Tobin, DJ Shadow, RJD2 και Blockhead γύρισε τα πάνω κάτω στον κόσμο του sampling στα τέλη των 90’s/ αρχές 2000’s αφού ένωσαν είδη κι έφτιαξαν χαρμάνια με μουσικές από ολόκληρο τον κόσμο. Κυκλοφόρησε το πρώτο του κομμάτι “Terrapin” από την Tru Thoughts τον Οκτώβριο του 1999 στην συλλογή της “When Shapes Join Together”. Το 2001 κυκλοφόρησε, με την ίδια εταιρία, το πρώτο debut album του με τίτλο “Animal Magic”. Με το συγκεκριμένο album έγινε ξεκάθαρα ο νέος πιονέρος της downtempo. Γεμάτος downtempo dub, funk και μια τρομερή χρήση του οργάνου sitar, ο δίσκος έγινε τρομερή επιτυχία που κατέκτησε τους κριτικούς και τον Τύπο με το εκλεκτικό μιξάρισμα από Trip hop, Jazz κι electronica. Την ίδια χρονιά μπήκε στο δυναμικό της Ninja Tune

Έτσι, το 2003, θα κυκλοφορήσει το “Dial ‘M’ For Monkey”. Κι ακολούθησε μια περιοδεία για τη στήριξη του . Το 2004 o Bonobo δημιούργησε full band με τραγουδιστή, κιθαρίστα, σαξοφωνίστα, ντραμερ, keyboardist, string section, electronics, ενώ ο ίδιος παίζει κυρίως bass guitar και καθοδηγεί την πάντα από το κέντρο. Το 2005 συμμετείχε στη “Solid Steel” Series της εταιρίας με το Bonobo Presents Solid Steel: “It Came From The Sea”. Το τρίτο album με τίτλο “Days to Come”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006 με πρώτο single to “Nightlite”  και φωνητικά από την Bajka. Γενικότερα οι δουλειές του για την Ninja, “Dial M for Monkey” και “Days to Come”, εξέλιξαν την ευαισθησία του, πρόσφεραν ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα και τον βοήθησαν να χτίσει καλύτερα το χαρακτήρα και τη μορφή των των live του. 2 χρόνια αργότερα τα ζωντανά show για το album έγιναν ντοκιμαντερ σε Dvd με τίτλο “Live at Koko”. Το Μάρτιο του 2010 κυκλοφόρησε το Black Sands και δύο χρόνια μετά μάζεψε μερικά από τους πλέον ανερχόμενους μουσικούς – παραγωγούς του χώρου όπως τους Machinedrum (aka Travis Stewart – ο μισός Sepalcure),  Lapalux (aka Stuart Howard), Blue Daisy (aka Kwesi Darko), Cosmin TRG (aka Cosmin Nicolae), Floating Points (aka Sam Shepherd), ARP▲101, Falty DL (aka Drew Lustman), Mark Pritchard, Mike Slott, Duke Dumont και Banks, για το Black Sands Remixed κι αυτό που προέκυψε ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία. Στα τέλη του 2012 μπήκε στο  studio του στη Νέα Υόρκη προκειμένου να γράψει το 5ο studio album του και το The North Borders έφτασε μέσα στο 2013.

Τις συναυλίες ανοίγουν οι Kill Emil Live Μpc set στην Αθήνα και Broken Tempo στη Θεσσαλονίκη.

Official Myspace page: https://myspace.com/sibonobo
Official facebook page: https://www.facebook.com/bonoboofficial
Official Bonobo Url: http://bonobomusic.com/