Ο Σλοβένος dj/ παραγωγός Gramatik ανακοίνωσε ότι θα βρεθεί στη σκηνή του Βοτανικός Live Stage την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας του.

Το ενδιαφέρον του Gramatik για την τεχνολογία φάνηκε από πολύ νωρίς. Στα τρία του χρόνια τον ανακάλυψε η μητέρα του κολλημένο στο ραδιόφωνο της μεγάλης του αδελφής να «τσεκάρει» κασέτες με αμερικάνικη funk, jazz, soul και blues μουσική. Όταν ήταν δεκατριών ετών άρχισε να φτιάχνει  τα πρώτα του beats σε ένα παλιό pc και σύντομα το παιδί από το Portoroz της Σλοβενίας κατάλαβε ΠΩΣ να αξιοποιεί τις δυνατότητες των αρχείων μουσικής που διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο, ώστε να δημιουργεί τη δική του. Τα tracks του εξαπλώθηκαν, το hype γύρω από το όνομα του μεγάλωσε, περιοδείες ακολούθησαν και πολύ σύντομα η ψηφιακή περσόνα, που ο ίδιος διαμόρφωσε, εισέβαλε στην αμερικάνικη μουσική αγορά, εξασφαλίζοντάς του και ένα δικό του label,  αλλά και,  μια γερή εκπροσώπηση, από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως, τη Live Nation. O Gramatik προσγειώθηκε στο αμερικανικό έδαφος σαν ένας πολυσχιδής και ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, που ξέρει πως να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. O Gramatik ήρθε για να μείνει.

Ο Gramatik πρόσφατα ανακοίνωσε τη δημιουργία της δικής του δισκογραφικής, της Lowtemp και με το video “Bluestep” πρόσφερε στους fans του μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουν. Στο video ο Gramatik συνδυάζει τα vibes των blues του ’50 και του ’60 με ένα μελωδικό, γκρουβάτο Dubstep beat και μας συστήνει ένα νέο, πρωτοποριακό μουσικό είδος, που θα κάνει πάταγο, και που ο  ίδιος ονομάζει  “Bluestep”.

 
To Bluestep είναι και το πρώτο track του ολοκληρωμένου album του Gramatik, Τhe Age of Reason, που πρόκειται να κυκλοφορήσει από την Lowtemp μέσα στο φθινόπωρο. Ο Gramatik “εμπνεύστηκε” τον τίτλο του νέου του LP που από το διάσημο αμερικάνο κωμικό George Carlin και τα σχόλια του, στα stand up comedy show του, σχετικά με τη θρησκεία. “Αυτός (ο George Carlin) έλεγε συχνά αστεία ότι, ήταν καθολικός, μέχρι τη στιγμή που έφτασε στην “ηλικία της λογικής. Πιστεύω ακράδαντα, σχολιάζει ο Gramatik, ότι έρχεται μια στιγμή στην ζωή του ανθρώπου που φτάνει στην αποκαλούμενη “ηλικία της λογικής” και συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν τόσες πολλές παράλογες πεποιθήσεις, ξεδιάντροπες αντιφάσεις και τόσοι περιορισμοί και απαγορεύσεις που μας επιβάλλει η κοινωνία. Μερικοί άνθρωποι φτάνουν νωρίτερα στην ηλικία της λογικής, άλλοι αργότερα, αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία δεν το αντιλαμβάνεται ποτέ.  Θα ήθελα μέσα από την μουσική μου να οδηγήσω, μερικούς ανθρώπους, στην ηλικία της λογικής, νωρίτερα. Είναι πιθανό. Ή, ελπίζω, ιδανικά, να ενώσω τουλάχιστον, αυτούς, που αισθάνονται το ίδιο με εμένα.”
 
Η ηλικία της λογικής ή απλά ο λόγος, (όπως και να έχει), η επανάσταση ξεκινά τώρα.