Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαιδευτικές παραστάσεις και προβολές από τον οργανισμό Φωτόγραμμα

Εκπαιδευτικές παραστάσεις και προβολές από τον οργανισμό Φωτόγραμμα

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Φωτόγραμμα συνεχίζει με επιτυχία τη διαδραστική παράσταση βιωματικού θεάτρου Αναζητώντας τη ζωή/Οι περιπέτειες της Σοφίας και του Νικόλα, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Λαϊς) στο Γκάζι.

 

Το Φωτόγραμμα είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια στη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάση τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Δημιουργεί δηλαδή διαδραστικές κινηματογραφικές ταινίες και βιωματικές θεατρικές παραστάσεις, εφαρμόζοντας  σύγχρονες τεχνολογίες και πολυμέσα(multimedia) που επιτρέπουν τη συμμετοχή των μαθητών-θεατών με ασύρματα τηλεχειριστήρια.

 

Μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης βιωματικού θεάτρου Αναζητώντας τη ζωή/ Οι περιπέτειες της Σοφίας και του Νικόλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσίρος και η θεατρική ομάδα Φωτόγραμμα, παρουσιάζουν και πάλι την πρωτότυπη παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, που στόχο έχει τη συμμετοχή των θεατών σε αυτή, "σχεδιάζοντας" ένα εκπαιδευτικό ,διαδραστικό πολυθέαμα.

Πρόκειται χωρίς άλλο για μία βιωματική παράσταση που προτείνεται για τάξεις δημοτικού και γυμνασίου –με ανάλογες προσαρμογές- και στόχο έχει τη γνώση!

Μια παράσταση που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο το νόημα της ζωής και την αξία της γνώσης, λύνοντας αινίγματα και περνώντας δοκιμασίες...

Στα προβαλλόμενα μέρη εμφανίζονται οι ηθοποιοί Άκης Σακελαρίου και Κατερίνα Τσάβαλου. Οι παραστάσεις δίνονται στο θέατρο «Άνεσις» Κηφισίας 14 στους Αμπελόκηπους και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2).

 

Πληροφορίες-κρατήσεις σχολικών ομάδων στο 2103413890.

 

Παράλληλα, ο εκπαιδευτικός οργανισμός Φωτόγραμμα» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 στο Γκάζι και στη Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο Ολύμπιον, πλατεία Αριστοτέλους 10, με εισιτήριο 5 ευρώ.


Πληροφορίες-κρατήσεις 2103413890

 

Οι εκπαιδευτικοί, μπορούν να επιλέξουν για τους μαθητές τους τα εξής προγράμματα:

Α. Αγρια ζώα της Ελλάδας
Προτείνεται για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές των Α΄, Β΄, Γ ΄τάξεων  του Δημοτικού

Β. Αρχαία Ελλάδα
Προτείνεται για μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ , τάξεων του Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου

Γ. Η Γη  ανήκει σε όλα τα παιδιά – Λέμε όχι στο ρατσισμό
Προτείνεται για μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού & Α΄,Β΄ Γυμνασίου

 

Στα προγράμματα του διαδραστικού κινηματογράφου τους μαθητές «καθοδηγούν» οι ηθοποιοί Ακης Σακελλαρίου, Θέμις Μπαζάκα,, Ναταλία Δραγούμη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου και Σωκράτης Πατσίκας .

Σχετικές ειδήσεις
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
25.01.2017 16:43
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιανουαρίου 2017 στον Ελληνικό Κόσμο
05.01.2017 10:19
Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα μας περιμένουν τον Ιανουάριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά πρόγραμματα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
03.06.2016 10:41
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί να περάσουμε το Καλοκαίρι με δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά και για ανθρώπους κάθε ηλικίας, σε ένα χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους.
Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
11.05.2016 16:28
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί και το φετινό καλοκαίρι να παρακολουθήσουμε ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς του φίλους.
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Απριλίου στον Ελληνικό Κόσμο
22.03.2016 11:50
Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στον «Ελληνικό Κόσμο» άνθισαν νέες ιδέες και σκέψεις και νέα Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τον Απρίλιο του 2016.