Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής, στο 3 137

Έκθεση ζωγραφικής, στο 3 137

Το 3 137 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Πάκυς Βλασσοπούλου, Αλεξίας Καραβέλα, Νατάσσας Μπιζά, Κοσμά Νικολάου και Κώστα Ρουσσάκη με τίτλο “I wanna be a materialist but I just kant”, που θα διαρκέσει από τις 20 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου 2013.

 

Από τις πιο ψηλές βουνοκορφές, στα μακρινά νησιά, μέχρι τις πυκνοκατοικημένες πόλεις όπου υπάρχει ζωή και δραστηριότητα, οι άνθρωποι δημιουργούν τον πολιτισμό τους, φτιάχνουν μια σειρά από εφόδια και εργαλεία ώστε να κάνουν την ζωή τους πιο απλή, πιο εύκολη και ενδεχομένως πιο όμορφη. Σε μια παγκοσμιοποιημένη και αυτοματοποιημένη καθημερινότητα, ανάμεσα σε συστήματα που επιτυγχάνουν ή καταρρέουν, δημιουργούμε μια άχρονη παύση.


Με αφορμή τον υλικό πολιτισμό, την ζωή των αντικειμένων, από την παράδοση και την λαογραφία δημιουργούμε ένα μικρό εφήμερο σχήμα από έργα τέχνης που επιχειρούν να αναδείξουν τις σημερινές «παραδόσεις» της καθημερινότητας. Έργα που μαρτυρούν τις χειροτεχνίες, τα έθιμα που επιβιώνουν είτε με πείσμα, είτε εισάγονται στυλιστικά στην «καθημερινότητα της πιστωτικής κάρτας και του sign in».

 

Στην έκθεση επιχειρούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα, όσο ασταθές και αν είναι, το οποίο να αναδεικνύει τις τοπικές ταυτότητες των έργων τέχνης. Έργα, τα οποία ανεξαρτήτως του τόπου που παράγονται, δέχονται επιρροές και τοποθετούνται σε ένα υπερτοπικό σύστημα. Αναρωτιόμαστε με ποιο τρόπο τα έργα σαν τμήματα του υλικού πολιτισμού συνομιλούν και διαμορφώνουν την ταυτότητά μας, με ποιο τρόπο μας ενθαρρύνουν να προσδιορίσουμε την πορεία και την σκέψη μας. Αναπτύσσοντας αυτόν τον προβληματισμό επεξεργαζόμαστε τους τρόπους με τους οποίους τα έργα της έκθεσης, ενώ κατασκευάζονται σωματικά - χειροτεχνικά, τελικά καταλήγουν να είναι πνευματικά προϊόντα.

 

Η επιμέλεια φέρνει το ένα έργο κοντά στο άλλο προσπαθώντας να απαντήσει στην περίεργη αίσθηση που δημιουργείται, αίσθηση που μοιάζει με χάσμα, ανάμεσα σε μια αίσθηση παρουσίας που ενεργοποιούν οι καλλιτεχνικές κατασκευές και σε μια αίσθηση απόστασης και απουσίας που αποπνέεται συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα επιχειρούν να πουν ιστορίες που ξεκινούν από τις επιδιώξεις των δημιουργών τους και ταυτόχρονα να αναπτύξουν την δική τους ζωή σαν αυτόνομα αντικείμενα.

Σχετικές ειδήσεις
Έλλαμψις: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη
01.02.2017 12:43
Οι kaplanon galleries εγκαινιάζουν στις 31 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα τέχνης ena contemporary , την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Κοσμαδάκη, με τίτλο «Έλλαμψις».
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Ο πόνος των άλλων: Έκθεση του ΣΤ' Εργαστήριου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ στη Φωκίωνος Νέγρη 16
09.05.2016 13:38
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών.
Έξοδος: έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου
25.04.2016 13:02
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπατρέχα εγκαινιάζεται τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016, στις 8μμ. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.