Η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, θα φιλοξενήσει ένα πανόραμα τεχνών και πολιτισμού από την Κρήτη με τίτλο “ΦεστιβαλάΚι”, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Κάποιοι έρχεστε μόλις σε πρώτη επαφή μαζί του, άλλοι το έχετε ήδη κάπου ακούσει και πολλοί συμμετέχετε ήδη στην online προετοιμασία του.

 

Με Κρητική λοιπόν καταγωγή, το «Φεστιβαλάκι» είναι ένα σύγχρονο, ετήσιο, πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ – θεσμός, με επίκεντρο τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης. Είναι το πρώτο φεστιβάλ που δημιουργείται από το κοινό μέσα από αλληλεπίδραση και συμμετοχή.

 

Μετά από επτά ολόκληρους μήνες προετοιμασίας για τον εντοπισμό και συντονισμό των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του νησιού αλλά και της δεύτερης πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης στο Ηράκλειο, το «Φεστιβαλάκι» ανοίγει τα φτερά του για την Αθήνα.

Ως φεστιβάλ αλλά πρωτίστως ως κοινότητα ανθρώπων με κοινό πάθος για την Κρήτη και τον πολιτισμό της, έρχεται, συνεπές με τον στόχο του, για μια κόμη χρονιά να προστατεύσει, να μεταδώσει και να αναπαράγει τις τέχνες και τον πολιτισμό της Κρήτης, συγκεντρώνοντας και παρουσιάζοντας – με σύγχρονο τρόπο και μέσα – τις παραδόσεις και τις σύγχρονες πολιτιστικές τάσεις του νησιού μέσα από καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, εργαστήρια, διάλογο και συμμετοχή, αποσκοπώντας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα… για το αύριο.

 

Πρόκειται για μια πολυθεματική πολιτιστική εμπειρία κάτω από την οποία συναντιούνται η μουσική, ο χορός, οι μαντινάδες, το βιβλίο, το θέατρο, τα εικαστικά, η φωτογραφία, το βίντεο, οι παραδοσιακές τέχνες και οι Κρητικές γεύσεις.

 

Aντέστε να γιορτάσουμε

τση τέχνης το μεράκι

την Κρήτη να γλεντίσουμε

πάμε Φεστιβαλάκι.

 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»