Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

3 εκθέσεις, στο Cine Manto Mykonos

3 εκθέσεις, στο Cine Manto Mykonos

To Cine Manto στη Μύκονο, θα φιλοξενήσει 3 εκθέσεις μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, λεπτομέρειες για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

Επιμέλεια: Αντώνης Κιούκας

 

1. Photo exhibition “Cocoon” Αγγελική Κασαλιά υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Σεπτεμρίου, 20.00

Το κουκούλι, το cocoon, η αναμονή, η προσδοκία, ο θάνατος αλλά και η ανάσταση ...Η «τυφλή» ζωή, κουλουριασμένη στην αρχέγονη εμβρυακή στάση, σπαραχτικά μοναχική, μέσα σε προστατευτικό πέπλο-υμένα-μεμβράνη, με μάτια αμάθητα στο θάμβος, περιμ1ένει υπομονετικά να αντικρύσει το φως, να αναδιπλώσει τα μουδιασμένα μέρη της και να αναπηδήσει στην όρθια χειραφετημένη στάση. Το πέπλο-ο υμένας- η μεμβράνη- το cocoon αγκαλιάζουν χωρίς απειλή, περικλείουν αλλά δεν αποκλείουν, προστατεύουν αλλά δεν ευνουχίζουν, υπόσχονται αλλά δεν «τάζουν». Εκτελούν πολλαπλές, άλλοτε ευδιάκριτες και άλλοτε δυσδιάκριτες, αποστολές με απώτερο σκοπό την μεγαλειώδη άφιξη στο φως μετά από ένα μοναχικό, εσωτερικό ταξίδι και μια διαδρομή με βήματα μωρού, γεμάτη πισωγυρίσματα, αναπολήσεις, διαγραφές, σημειώσεις στα περιθώρια και τολμηρά επιδεικτικά άλματα προς πάσα κατεύθυνση.Το κουκούλι, το cocoon, είναι πράγματι το ταξίδι... καλό ταξίδι λοιπόν στα γνωστά και στα άγνωστα και προπάντων καλή αντάμωση στα σταυροδρόμια της ψυχής! H Αγγελική Κασαλιά ασχολείται με την φωτογραφία τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την φωτογραφία με εισηγητή τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Είναι μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Σύρου, όπου διαμένει μόνιμα εδώ και δύο χρόνια. Εχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες της σε διάφορα περιοδικά (Φωτογράφος, Futorion κλπ.). Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις και έχει κάνει και μία προσωπική έκθεση. Τώρα πραγματοποιεί την δεύτερη έκθεση της, στην Μύκονο στο Cine Manto.

 

2. Painting exhibition "Beyond Μykonos" Luis Orozco

Γεννήθηκε στο Mexico City, του Μεξικό. Σπούδασε ζωγραφική στο University of the Americas, Mexico (BFA), έχει ζήσει για κάποια χρόνια στην Αμερική και τα τελευταία 50 χρόνια κατοικεί στη Μύκονο. Επί σειρά ετών διατήρησε με τον Μαθιό Φλωράκη την Γκαλερί "Αργώ" στη Μύκονο και αργότερα την Γκαλερί "Όραμα" με τη σύζυγό του Dorlies Schapitz.

 

3. Sculpture exhibition "Mykonos eternal story"

ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΘΗΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το 2004 επισκέπτεται στην Μύκονοο και από το 2005 μετακομίζει και ζει μόνιμα σε αυτό. Το 2007 αρχίζει να μαθαίνει την τέχνη της γλυπτικής, σε μάρμαρο και ξύλο. Στα έργα του μεταφέρει παραστάσεις από την ελληνική μυθολογία,  καθώς και σκηνές και έννοιες από την ανθρώπινη ζωή και σκέψη. Χρησιμοποιεί επί το πλείστον μάρμαρα Μυκόνου και ξύλα τα οποία συλλέγει από παραλίες του νησιού. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο νησί της Μυκόνου. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Νέα Υορκη, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα. ΑΘΗΝΑ ΧΡΗΣΤΟΥ Γεννήθηκε στην Χιλή και μεγάλωσε στην Μύκονο. Σπούδασε ισπανική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Κόρη του Κύπριου γλύπτη Χρήστου Χρήστου αγάπησε και ασχολείται με την γλυπτική από μικρό παιδί.

Σχετικές ειδήσεις
Λήξη για τέσσερις εκθέσεις του ΚΜΣΤ και ένα finissage!
22.02.2017 10:33
Τελευταίες μέρες λειτουργίας για τέσσερις εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.
the Mykonos Project: Έκθεση του Micha Cattaui
09.08.2016 13:56
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας των Bill and Coo Hotels Mykonos, σε συνεργασία με τη Mirko Mayer Gallery, παρουσιάζεται η έκθεση ‘’the Mykonos Project’’ του Micha Cattaui από τις 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Εκθέσεις σύγχρονης γλυπτικής στο Beautyworld Mykonos σε συνεργασία με το Myrό Antiques House
21.07.2016 16:53
Από το καλοκαίρι του 2016 ο όμιλος του Myrό Antiques House εγκαινιάζει την συνεργασία του με το Beautyworld Mykonos by Despina Gavala, έναν χώρο υψηλής αισθητικής που συνδυάζει μια αξέχαστη εμπειρία ανανεώνοντας το σώμα και το πνεύμα, στην χώρα της Μυκόνου.
Ξενάγηση σε δύο εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 11:34
Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 12:00 ξεναγούμαστε στις δύο τρέχουσες εκθέσεις του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών.