Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μόνον Ωραία στο skrow theater

Μόνον Ωραία στο skrow theater

Το Μόνον Ωραία είναι μια παράσταση-συναυλία, για τη χαρά του ν’ αγαπάς. Με άλλα λόγια είναι μια μουσική παράσταση για μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο ημερολόγιο της Καίτης Σφακιαννάκη.

 

Η ιστορία της αρχίζει το 1938, όταν γνωρίζει τον μετέπειτα σύντροφο της ζωής της Νίκο. Χωρίς καλά καλά να ξέρει να γράφει, ξεκινά να κρατά ένα παράξενο ημερολόγιο, που ολοκληρώνεται το 1978 όταν εκείνος πεθαίνει. Τριάντα σχεδόν χρόνια αργότερα η καταγραφή αυτή της κοινής τους ζωής φτάνει στα χέρια της εγγονής της Κατερίνας κι από εκεί μεταφέρεται στη σκηνή του skrow theater.

 

Οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης εξερευνούν τον ελλειπτικό, σχεδόν ποιητικό της λόγο ενώ περιπλανώνται μουσικά ανάμεσα στις δεκαετίες από τα 30s έως τα 70s, θέτοντας ένα βασικό ερώτημα: όταν όλα είναι προορισμένα να χαθούν, υπάρχει κάτι που απομένει;

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Κατερίνα Σφακιαννάκη

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη

Ερμηνεία-τραγούδι: Γεωργία Γεωργόνη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Φώτης Καραμπάς

Πιάνο: Φώτης Καραμπάς

 

* Το Skrow είναι ένας νέος χώρος πολιτισμού στο Παγκράτι, που δημιουργήθηκε από την ομάδα Skrow Theatre Group και θέτει ως στόχο την προώθηση των παραστατικών, εικαστικών και μουσικών τεχνών μέσω ενός πολυσυλλεκτικού προγράμματος, με έμφαση στους νέους δημιουργούς και νέους Έλληνες συγγραφείς, στεγάζοντας παραστάσεις, εκθέσεις, live, δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια . Φιλοδοξεί ν΄αποτελέσει ένα νέο πεδίο έκφρασης στην πόλη, που δεν θα αποζητά την ασφάλεια, αλλά τη δράση και την εξέλιξη.

 

Skrow [μτφρ]: Κάποιος που έχει χάσει τον προσανατολισμό του, που βρίσκεται σε αναζήτηση της ταυτότητας του ή σε μια γενικότερη προσπάθεια να βρει τον εαυτό του. Κάποιος που νιώθει χαμένος.

Σχετικές ειδήσεις
O Nτέτεκτιβ, του Δημήτρη Χατζή στο Skrow Theater
30.12.2016 14:36
Το αριστούργημα του Δημήτρη Χατζή «Ο Ντέτεκτιβ» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Skrow από 18 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00.
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Skrow Theater: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
05.09.2016 15:14
Το Skrow Theater παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2016- 2017.
Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ στο Skrow Theater
30.08.2016 15:06
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μισαλλοδοξία» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Ιώ Βουλγαράκη διασκευάζει και σκηνοθετεί Βιρτζίνια Γουλφ και συγκεκριμένα το αριστουργηματικό έργο «Ορλάντο», με πρωταγωνίστρια την Αμαλία Καβάλη.
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.