Το ιστορικό Κύτταρο, ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα και μας παρουσιάζει το πρόγραμμα συναυλιών για το Σεπτέμβριο και τις πρώτες ημέρες Οκτωβρίου 2013.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

TRENDY HOOLIGUNS / MINDTHREAT / DREAMS TO LET / INVERIA

Η ώρα, η μέρα και ο κακός χαμός πλησιάζει επικινδύνα. Οι trendy hooliguns γνωστοί από την επιτυχία τους ”Ο ΑΕΤΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ”, οι ”MINDTHREAT” μια μπάντα όνυδος για την Ελληνική Παραδοσιακή μουσική, οι ”DREAMS TO LET” που χορεύουν καρσιλαμά κρυφά από τις κοπέλες τους και οι νεοσύστατοι και θεόσταλτοι ”INVERIA” θα συναντηθούν σε μια μάχη χωρίς μεθαύριο στο ΚΥΤΤΑΡΟ την Κυριακή 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ για να δημιουργήσουν μέσω της επιτάχυνσης σωμάτων απαραίτητη βαρύτητα ώστε να δημιουργηθεί ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ. Η είσοδος θα είναι από ελεφαντόδοντο και κασμίρ στην τιμή των 8 ευρώ, και η καταστροφή θα ξεκινήσεις στις 7 να είναι οι ώρες σας!

Σας περιμένουμε στο πρώτο σοβαρό MUSICMASH FEST 2013!ΠΟΛΕΜΟΣ

 

ΕΝΑΡΞΗ: 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 €

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

3FOLD PAIN / PROJECT ZEROED / THE TOUCH / BOMBING THE AVENUE / VANITY AFFAIR

 

Special guests: ENOLA STR8

 

Afterparty with MARCH.

NOT SOBER PARTIES

 

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

EIKONS OF THE UNDERWORLD – ATHENIAN RITE 2013

With:

NECROS CHRISTOS (DE) / NECROMASS (IT)

/ EMBRACE OF THORNS / AKROTHEISM 

 

Οι Γερμανοί Necros Christos δημιουργήθηκαν το 2001 μέσα από επικλήσεις σκότους και από τότε μέχρι σήμερα διατηρούν ένα cult status έχωντας αναγνωριστεί από την παγκόσμια underground σκηνή σαν ένα από τα κορυφαία occult death metal συγκροτήματα. Στην 12χρονη πορεία τους, έχουν κυκλοφορήσει 5 demos, 4 split, 1 ep και δυο ολοκληρωμένα αλμπουμς τα οποία άφησαν το δικό τους στίγμα στον μουσικό βωμό της σκοτεινής τέχνης. Παραμένουν επιλεκτικοί στις live εμφανίσεις τους και επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια στην Αθήνα, για μια και μοναδική τελετή που θα καλύψει όλο το φάσμα των κυκλοφοριών τους. Η συναυλία θα είναι η πρώτη τους στα πλαίσια του Sepulchral Doom over Europe tour ενώ θα υπάρχει και αποκλειστικό merchandise ειδικα για την συγκεκριμενη βραδιά.

Mysteria Mystica Zofiriana, Abyss calls life, His Eyes…τίτλοι και δίσκοι που έγραψαν ιστορία στην black metal σκηνή στις αρχές των ’90ς. Οι Necromass από την Ιταλία, έγιναν κυρίως γνωστοί από το χαοτικό πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε από την Ελληνική Unisound recs. Θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα,μετά απο 22 χρόνια, ξυπνώντας στους παλαιότερους αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, παίζοντας πολλά τραγούδια απο το Mysteria… αλλά και μαθαίνοντας στους νεότερους την ιστορία τους. Στην συναυλία θα διατίθεται και ο νέος τους δίσκος που μόλις κυκλοφόρησε, ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας.

Οι Embrace of Thorns, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εχουν καθιερώθει σαν μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της Ελληνικής black/death metal σκηνής και γνωρίζουν μεγάλη αναγνώριση στο εξωτερικό. Oι εμφανίσεις τους αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή εμπειρία ενώ πάντα με τις κυκλοφορίες τους, παραμένουν απόλυτα πιστοί στα ιδεώδη του underground.

Tην συναυλία θα ανοίξουν οι νεοσύστατοι Αkrotheism, στην πρώτη τους εμφάνιση, λίγο πριν την κυκλοφορία του split με τους Order of the Ebon Hand αλλά και του πρώτου ολοκληρώμενου άλμπουμ τους.

Oι πόρτες θα ανοίξουν στις 20.00
Ωρα έναρξης στις 20.30
Τιμή εισόδου: 20 €
Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στα εξής δισκοπωλεία:
BowelofNoise MetalShop, Sirens Rec MetalShop, Metal Era προς 17 ευρώ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΧΑΤ ΤΡΙΚ Live..!!

 

Η περιβόητη .. «συμμορία» από τη Θες/νίκη, προσγειώνεται στη σκηνή του Κυττάρου, σε ένα εκρηκτικό livehappening..

 

ΕΝΑΡΞΗ: 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 6

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

LET’S GET FOAM” PARTY

 

Νόμιζες ότι το καλοκαίρι τελείωσε?
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!
Θες να πάρεις μία γεύση από τα πιο πετυχημένα Theme parties της Ιbiza, Miami???
Η Say What παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το “Let’s Get Foam”party!!!
Ένα Foam Cannon (κανόνι αφρού) 2000W θα στηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Κύτταρο Live για ένα party που ΔΕΝ θα ξεχάσετε ΠΟΤΕ!
Sexy Dancers / Party – Alcohol Games / Τόνοι τρέλας αφρού και σαπουνάδας παντού και crazy party Anthems από τους Dj τoυ Say What Crew: C-Ray, BeAcause, Syndrome, Junk 33 καθώς και τους Guest της βραδιάς: Zombalistic, Hood Rats, Audiopathic.
To hype του κοινού θα hostάρει ο Tay Tay!
H βραδιά θα ξεκινήσει με Deep/Tech House, Hip Hop, RnB, θα ανεβάσει ρυθμούς με Electro House, Trap, Moombahton, θα περάσει σε Dubstep, DnB και θα ολοκληρώσει με Τechno μέχρι το πρωί!
Είσαι έτοιμος για μια εμπειρία που δεν έχεις ξαναζήσει???

Είσοδος: 7e on spot
electronic pre-sale : 5e (coming soon) !

Κύτταρο Live: Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα

Starts: 22:00 – Till Death!

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

BEAST OVER GREECE FAREWELL TOUR 2013

PAUL DI’ANNO & SORROWFUL ANGELS

 

H περιοδεία “BEAST OVER GREECE 2013” θα είναι η τελευταία του PAUL DI’ANNO μιας που τέλη του 2013 αποχαιρετά τους οπαδούς του με ένα εκρηκτικό show με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, “IRON MAIDEN” & “KILLERS” και όχι μόνο…

 

* Τα εισιτήρια για τη συναυλία του Paul Di’Anno στο Κύτταρο τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου βρίσκονται ΗΔΗ σε προπώληση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μόνο από το ticketarena.gr και κοστίζουν ΜΟΝΟ 10 euros (περιορισμένος αριθμός)!!!!

Ο Paul Andrews (γεννήθηκε στις 17 Μαΐου του 1958, στο Chingford του Λονδίνου), γνωστός ως Paul Di’Anno, είναι ένας Άγγλος τραγουδιστής γνωστός ως ο πρώτος τραγουδιστής που ηχογράφησε με τους Iron Maiden, από το 1977 έως 1981.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους μετά τους Maiden, ο Di’Anno κυκλοφόρησε πολλά άλμπουμ, και ως σόλο καλλιτέχνης και ως μέλος συγκροτημάτων όπως τους Gogmagog, Di’Anno’s Battlezone, Praying Mantis, και Killers.

 

Καριέρα

 

Iron Maiden (1978–1981)

Ο Di’Anno μεγάλωσε στο Chingford, στην Αγγλία – περνώντας τα εφηβικά του χρόνια τραγουδώντας σε διάφορα rock συγκροτήματα και δουλεύοντας ως κρεοπώλης και σεφ. Έγινε τραγουδιστής των Maiden μετά την αποχώρηση του απρόβλεπτου Dennis Wilcock, που πίεσε τον ιδρυτή και μπασίστα των Iron Maiden, Steve Harris, στο να απολύσει όλα τα μέλη του συγκροτήματος (συμπεριλαμβανομένου και του Dave Murray).

Σύμφωνα με το DVD The Early Days, ο drummer Doug Sampson, παλιός φίλος του Steve Harris από την εποχή των “Smiler”, ήταν αυτός που σύστησε τον Di’Anno στο συγκρότημα.

Eκείνη την περίοδο περίπου υιοθέτησε και το όνομα Di’Anno, το οποίο θα χρησιμοποιούσε αργότερα για να ισχυριστεί ότι έχει Ιταλική καταγωγή. Η πρώτη ακρόαση με την παρουσία του Rod Smallwood. Το ομότιτλο άλμπουμ των Iron Maiden του 1980, γρήγορα αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του, καθώς το συγκρότημα κατάφερε να συνδυάσει με επιτυχία την ενέργεια του punk με τα metal riffs και την πολυπλοκότητα του progressive rock, και αποτέλεσε οδηγό για τα μελλοντικά είδη όπως το thrash metal και το speed metal.

Το 1981 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το Killers, καθώς και ένα live EP, το Maiden Japan με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων μέχρι και σήμερα…

Το 1981, ο Di’Anno έφυγε από τους Iron Maiden μετά από μία συνάντηση που είχε με το συγκρότημα και τον μάνατζέρ τους Rod Smallwood. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Di’Anno: «Είναι σαν να έχεις τον Μουσολίνι και τον Αδόλφο Χίτλερ να διευθύνουν το συγκρότημά σου. Γιατί είναι ο Rod Smallwood και ο Steve Harris και έτσι είναι. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποιος άλλος και ο χαρακτήρας μου είναι τόσο ισχυρός γι’αυτό και συνέχεια ο Steve κι εγώ ήμασταν σε αντιπαράθεση».

Σε σύγκριση με την πολύ ψηλή και μελοδραματική φωνή του συνεχιστή του στους Iron Maiden, ο Di’Anno είναι αξιομνημόνευτος για ένα πιο λαρυγγικό “punk“ ήχο στο τραγούδι του, εν μέρει γιατί ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στο πανκ συγκρότημα Paedophiles. Παρόλο που ο Di’Anno μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλές νότες, δεν τραγουδάει στο εύρος τενόρου που είναι το σήμα κατατεθέν του Dickinson. Συνήθως τραγουδούσε σε πιο βραχνό και σκληρό ήχο, παρόλο που ήταν ικανός να τραγουδήσει με μία πιο καθαρή φωνή όπως φαίνεται ξεκάθαρα σε πιο αργά κομμάτια όπως το “Remember Tomorrow”, το “Strange World” και το “Prodigal Son”.

Το στυλ του Di’Anno επηρέασε πολλούς τραγουδιστές σε thrash metal συγκροτήματα όπως τον Udo Dirkschneider των Accept, τον James Hetfield των Metallica, τον John Bush των Armored Saint και Anthrax, τον Dave Mustaine των Megadeth, τον Tom Araya από τους Slayer, τον Dave Poole από τους Copstabber και τον Phil Anselmo από Pantera και Down. Αργότερα στην καριέρα του, το στυλ του Di’Anno, μαζί με τη μουσική του έγινε πιο σκοτεινό και πιο επιθετικό.

ΕΝΑΡΞΗ: 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (ticketarena.gr)

12προπώληση

15€ ταμείο

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ

Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ και Νοσταλγός του Rock n Roll, επιστρέφουν μετά από καιρό στην αγαπημένη τους σκηνή, παρέα με όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια και φυσικά τη μοναδική χημεία που τους ενώνει και τους έχει καθιερώσει ως ένα από τα πιο πετυχημένα ντουέτα της σκηνής μας,
Η..«Ευλαμπία» και το .. «Γοριλάκι» υπόσχονται να μας χαρίσουν μια βραδιά,
γεμάτησυναίσθημα, θετική αύρα και ατελείωτο Rock n Roll..

Έναρξη: 22.00
Είσοδος: 10€

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Ημεγάληγιορτήτου Rock n Roll..

THE BULLETS – 25TH ANNIVERSARY

 

Οι Bullets, το μακροβιότερο εγχώριο rock’n’roll/rockabilly σχήμα, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει στο Kύτταρο τα 25 συναπτά χρόνια ενεργής παρουσίας στο μουσικό στερέωμα. Έχοντας πραγματοποιήσει από το 1988 έως σήμερα αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναμφισβήτητα αποτελούν εδώ και χρόνια την κορυφαία και πλέον αναγνωρίσιμη μπάντα του είδους στην Ελλάδα. Στη μεγάλη γιορτή που ετοιμάζεται στο Κύτταρο, οι Bullets θα παίξουν στο φανατικό τους κοινό κομμάτια από όλη την πορεία τους, αλλά και κάποια ακυκλοφόρητα για πρώτη φορά on stage! Ενα stage που θα το μοιραστούν επίσης με guest καλλιτέχνες που έχουν κατα καιρούς συνεργαστεί και διατηρούν μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις και οι οποίοι θα ανακοινωθούν στο άμεσα προσεχές μέλλον. Τέλος, παράλληλα με το συναυλιακό μέρος θα παρουσιάσουν το νέο τους single “My Bonnie”, ιδιαίτερες στιγμές από την πολύχρονη καριέρα τους σε video wall και ένα ξέφρενο party με καλεσμένους dj’s. Σάββατο 5 Οκτωβρίου, λοιπόν! Μια ιστορική μπάντα σε ένα ιστορικότατο stage!!!

 

ΕΝΑΡΞΗ: 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 €