Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ιφιγένεια Εν Γένει, στο Φεστιβάλ Βράχων

Ιφιγένεια Εν Γένει, στο Φεστιβάλ Βράχων

Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “ Ιφιγένεια Εν Γένει”, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βράχων 2013, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013.

 

«ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ» ΛΙΛΙΑΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Μία παρωδία των τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις».Αυτή η διασκευή - παρωδία ακολουθεί πιστά τη δομή των δύο τραγωδιών, δίνοντας ωστόσο μια άλλη διάσταση τόσο στο γιατί πραγματικά έγινε ο Τρωϊκός πόλεμος, (σιγά μην έγινε για «ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη»), αλλά και στην όποια θυσία ζητάνε οι κρατούντες, από τα αθώα θύματά τους, για «το καλό της πατρίδας». Όταν η εξουσία «παντρεύεται» την απληστία και την έπαρση, γεννιούνται εγκλήματα. Όταν η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα, «παντρεύονται» με την αμάθεια την αφέλεια και την απάθεια.. τότε γεμίζει ο κόσμος Ιφιγένειες.

Τουλάχιστον στις τραγωδίες του Ευριπίδη υπήρξε.. καλό τέλος, το οποίο επιλέξαμε να κρατήσουμε κι εμείς.. για παρηγοριά!

 

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ (με αλφαβητική σειρά)

Γεωργία Βασιλοπούλου, Βάσω Βαρβουτσή, Βασιλική Βελισσάρη, Ξένια Γαζέτα, Παναγιώτης Γιάννου, Ανδριάννα Ζάβαλη, Δάφνη Θειακογιάννη, Τίνα Καββαδία, Βίκυ Καλλιντέρη, Φωτεινή Καραγκούνη, Σεβαστιάννα Κάτρη, Μιχάλης Κελαϊδίτης, Γιώργος Κουγιάς, Νίκος Λιναρδάτος, Στέλλα Λουρωτού, Δέσποινα Μάκρα, Κάρμεν Μαυρομουστάκη, Αλεξάνδρα Νινέ, Θανάσης Ξένος, Κυριακή Πάσχου, Ευτυχία Τόλη, Θοδωρής Φραγκούλης, Νίκος Φραγκούλης.

Σχετικές ειδήσεις
Αριστοφανιάδα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Βράχων
05.08.2016 12:57
Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη Σκιά των Βράχων 2016», την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 την Αριστοφανιάδα.
Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο Βράχων
04.07.2016 14:58
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων 2016 υποδέχεται στο Θέατρο Βράχων την Αντιγόνη, του Σοφοκλή, την πρώτη συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Επτά επί Θήβας από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Βράχων
30.06.2016 15:28
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των βράχων φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων την καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θέατρου Βορείου Ελλάδος, Επτά επί Θήβας, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Αλκιβιάδης Άγιος από το Θέατρο Ρόδα στο Θέατρο Βράχων
24.06.2016 14:23
Το Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2016 φιλοξενεί στο Θέατρο Βράχων το Θέατρο Ρόδα, το οποίο παρουσιάζει την παράσταση Αλκιβιάδης Άγιος.
Ο Πλούτος του Αριστοφάνη από τον Γ. Κιμούλη στο Θέατρο Βράχων
23.06.2016 14:27
Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί τον Πλούτο του Αριστοφάνη σε μία καλοκαιρινή περιοδεία ανά την Ελλάδα. Ανάμεσα στους σταθμούς της παράστασης το Φεστιβάλ Στη Σκιά των βράχων στο Θέατρο Βράχων.