«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του, και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα  τον αφηγητή και τη μητέρα του, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κων/νος Γιαννακόπουλος και Ρένα Κυπριώτη.

Το έργο με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια, μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων σε πόλεις της Ηπείρου και της Μακεδονίας, ολοκληρώνει την περιοδεία της με παραστάσεις στο Ξυλόκαστρο (Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης) την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τη Ραφήνα – Θέατρο Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου),  τα Σπάτα – Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Μπέκας (Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου) και την Πετρούπολη-Θέατρο Πέτρας (Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου).

Σημείωμα σκηνοθέτη

Σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη: «ο Γεώργιος Βιζυηνός ζητά την αμοιβαία   κατανόηση και   συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία:  Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Ηθοποιοί: Κων/νος Γιαννακόπουλος

Ρένα Κυπριώτη

Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες : Στέλιος Χουστουλάκης και Κώστας Γράβος

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»