Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το αμάρτημα της μητρός μου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στην Τεχνόπολη

Το αμάρτημα της μητρός μου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στην Τεχνόπολη

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, που χαρακτηρίστηκε καινοτόμο για την εποχή του, και το οποίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, αποτελεί ένα αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα με κύρια πρόσωπα  τον αφηγητή και τη μητέρα του, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

Στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κων/νος Γιαννακόπουλος και Ρένα Κυπριώτη.

 

Το έργο με το οποίο το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα τριάντα του χρόνια, μετά από μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων σε πόλεις της Ηπείρου και της Μακεδονίας, ολοκληρώνει την περιοδεία της με παραστάσεις στο Ξυλόκαστρο (Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης) την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, τη Ραφήνα - Θέατρο Δημοτικού Κολυμβητηρίου (Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου),  τα Σπάτα - Πνευματικό Κέντρο Χρήστος Μπέκας (Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου) και την Πετρούπολη-Θέατρο Πέτρας (Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου).

 

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

 

Σύμφωνα με τον Δήμο Αβδελιώδη: «ο Γεώργιος Βιζυηνός ζητά την αμοιβαία   κατανόηση και   συγχώρεση από τη μητέρα του. Πρόκειται για μία εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει κλειστή και προσωπική, εδώ γίνεται δημόσιος λόγος, που περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας γίνεται λόγος λυτρωτικός, εναρμονισμένος με την ευγένεια και τη λεπτότητα του πνεύματός του».

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία:  Δήμος Αβδελιώδης

Μουσική: Βαγγέλης Γιαννάκης

Ηθοποιοί: Κων/νος Γιαννακόπουλος

Ρένα Κυπριώτη

Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης

 

Φωτογραφίες : Στέλιος Χουστουλάκης και Κώστας Γράβος

 

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γ. Βιζυηνού στο Θέατρο Παραμυθίας
10.02.2017 17:24
Το Θέατρο Παραμυθίας παρουσιάζει από τις 10 Φεβρουαρίου για λίγες παραστάσεις το έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, Το Αμάρτημα της Μητρός μου, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Αντώνη Στελιανέση.
Αυτή η νύχτα μένει, για 6 παραστάσεις στην  Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
03.02.2017 12:49
Η παράσταση Αυτή η νύχτα μένει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, ανεβαίνει, στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη, μόνο για 6 παραστάσεις.
Το αμάρτημα της μητρός μου στο Θέατρο
30.01.2017 16:25
Με «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, ξεκινά τον καλλιτεχνικό του προγραμματισμό το Θέατρο "Έαρ" Βικτώρια, σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή Ιωάννα Δαρμή και Σάββα Σουρμελίδη.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Κηποθέατρο Παπάγου
07.09.2016 11:06
Το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα υποδεχτεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 την παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη του Δήμου Αβδελιώδη στο Santorini Arts Factory
11.08.2016 15:12
Το Santorini Arts Factory θα υποδεχτεί στις 16 Αυγούστου 2016 την παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.