Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Μουσικό Προαύλιο Badminton

Το Μουσικό Προαύλιο Badminton παρουσιάζει το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος θα μας ταξιδέψεις στις μπαλάντες των αισθήσεων και των παραισθήσεων του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς φυσικά και στις δικές του ηλεκτρικές μπαλάντες, σε 2 βραδιές, στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Μαζί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα είναι η Στέλλα Γαδέδη και ο Παναγιώτης Μάργαρης .

 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Με πανστυλιστικό αλλά εκλεκτό γούστο ενίοτε συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό.

 

Έρχεται για πρώτη φορά στο Μουσικό Προαύλιο για να προσεγγίσει λιτά, τραγούδια- σταθμούς από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τα μουσικοποιητικά αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Μαζί του δύο κορυφαίοι μουσικοί: Ο Παναγιώτης Μάργαρης (κλασική κιθάρα) και η Στέλλα Γαδέδη (φλάουτο).

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994) είναι από τους ανθρώπους που μας οδήγησαν σε δρόμους, που ποτέ δεν θα πηγαίναμε μόνοι μας. Είναι από αυτούς, που αν τους αφήσουμε χώρο, διαμορφώνουν το μέσα μας τοπίο. Ένας μεγάλος συνθέτης και ταυτόχρονα ένας σύγχρονος φιλόσοφος . Η μουσική του, τα τραγούδια του και οι σκέψεις του, ήταν και είναι για πολλούς από μας, η μεταλαβιά μας με τον κόσμο.

 

Σ’ αυτήν τη συναυλία θα απολαύσουμε όλες τις μεγάλες μπαλάντες του Μάνου Χατζιδάκι όπως: «Η μπαλάντα του οδοιπόρου», « Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων», « Ο Ροβινσών στη Μύκονο», « Ο Ιρλανδός και ο Ιουδαίος», «Ένας ευαίσθητος ληστής», «Η μπαλάντα του ούρι», «Περσεφόνη» κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις
Εδώ στο Νότο: Νταλάρας, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας μαζί στην Ακτή Πειραιώς
02.11.2016 11:37
Στη σκηνή της Ακτής της οδού Πειραιώς, από τις 4 Νοεμβρίου, ανεβαίνουν μαζί ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ζουγανέλη, σε ένα πρόγραμμα με εξαιρετικούς μουσικούς, ωραίες μουσικές και τα καλύτερα τραγούδια τους.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας με την «Παραγγελιά» στο Σχηματάρι
18.08.2016 11:26
Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν με τα καλύτερα τραγούδια της "Παραγγελιάς" και στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρίσκονται στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας με την «Παραγγελιά» στην Καλαμάτα
29.07.2016 14:40
Δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Καλαμάτα με τα καλύτερα τραγούδια της "Παραγγελιάς" για δύο μοναδικές συναυλίες στο Θέατρο Κάστρου, στις 8 & 9 Αυγούστου 2016.
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας – Γιάννης Κότσιρας: Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» στο Θέατρο Πέτρας
12.07.2016 16:50
Η επόμενη συνάντησή των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Κότσιρα, με το Αθηναϊκό κοινό είναι στις 5 Σεπτεμβρίου 2016, στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη, σε μια συναυλία που θα ξεσηκώσει το κοινό.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας live στο Θέατρο Δάσους
25.05.2016 17:08
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Δάσους, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Δάσους.