Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Hector Martignon's "Foreign Affair" feuturing Christos Rafailides στο βιμπράφωνο live στο Tiki Bar

Hector Martignon's

Ο κορυφαίος κολομβιανός πιανίστας και συνθέτης Hector Martignon έρχεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Tiki Bar στην Αθήνα για ένα μοναδικό live με την μπάντα του Hector Martignon's “Foreign Affair”, και τον κορυφαίο Έλληνα βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη. Μαζί τους ο κουβανός κρουστός Mauricio Herrera και ο Έλληνας διακεκριμένος μπασίστας Παναγιώτης Ανδρέου .

Η συγκεκριμένη μπάντα έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε μουσικές σκηνές στη Νέα Υόρκη (Dizzy's Club at Lincoln Center), στην Ιαπωνία και σε διαφορετικές πόλεις στην Ευρώπη ενώ έρχεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. Ο ήχος της “Forein Affair” καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από την μουσική αλλά κυρίως από την προσωπικότητα και την δεξιοτεχνία του κάθε μέλους της μπάντας. Ο ίδιος ο Hector Martignon λέει για τους συνεργάτες του: “Ο Χρήστος Ραφαηλίδης αποδίδει με μοναδικό και απαράμιλλο στυλ την ρυθμική πολυπλοκότητα χωρίς να χάνει την αρμονία και την οικειότητα της μελωδίας. Κανείς δεν μπορεί να τον αντιγράψει σε αυτό, είναι πραγματικά ανεκτίμητος! Ο Παναγιώτης Ανδρέου είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους καλύτερους μπασίστες παγκοσμίως στο θέμα της ένωσης της Latin-Brazilian με την Έθνικ jazz. O περκασιονίστας Mauricio Herrera αποτελεί εγγύηση για συγκίνηση και δυναμισμό καλύπτοντας παράλληλα ένα ευρύ μουσικό φάσμα που εμπεριέχει μια ποικιλία μουσικών ιδιωμάτων”.

Ο Hector Martingnon έχει στο ενεργητικό του αρκετές υποψηφιότητες για Grammy και αρκετές συμμετοχές στα live σπουδαίων μουσικών όπως ο Tito Puente, ο Κουβανός Μachito και άλλοι. Πιανίστας και συνθέτης λατινοαμερικανικής καταγωγής, με μουσικές καταβολές από την κλασική μουσική και την jazz που έχει ως στόχο να παρουσιάζει με την δουλειά και τα live του αυτό που ονομάζει ο ίδιος New World μουσική παντρεύοντας μουσικές φόρμες και παραδοσιακές τεχνικές με λατινοαμερικάνικους,  αφρικανικούς και ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Στις 8 Σεπτεμβρίου στο Tiki Bar θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ξεχωριστή new world μπάντα.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Στέφανος Κορκολής
30.01.2017 13:56
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής επιστρέφει στη σκηνή του Half Note για μια σειρά νέων παραστάσεων που φέρουν τον τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης».
Οι M.A.t. E. live στο Ίλιον plus
09.12.2016 13:42
Οι M.A.t.E λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου τους άμπουμ "Transitions", έρχονται στην Αθήνα στο Ίλιον plus, για ένα μοναδικό live όπου θα παρουσιάσουν το σύνολο της δουλειάς τους. Drum 'n bass, Dubstep και Trip hop σε μία βραδιά που θα ανοίξουν οι LYD quartet.
Sara Gazarek Quartet live στο Gazarte
07.10.2016 16:41
Ένα από τα πιο "hot" ονόματα της jazz σκηνής, η Sara Gazarek έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για ένα μοναδικό live στη σκηνή του GAZARTE, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
The Warlocks live στο An Club
25.08.2016 16:59
Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας, για την προώθηση του έβδομου σε σειρά full length album τους, με τίτλο "Songs from the Pale Eclipse", οι Αμερικανοί psychedelic rockers The Warlocks έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας από την "Πόλη των αγγέλων", για ένα μοναδικό live στο ιστορικό υπόγειο του An Club.
Ο Σταύρος Λάντσιας live στο Athenaeum
24.02.2016 13:27
O πιανίστας-συνθέτης Σταύρος Λάντσιας συνεχίζει τις "συναντήσεις" με εξαιρετικούς μουσικούς εξερευνώντας τα ηχοχρώματα του παραδοσιακού σχήματος της jazz (και όχι μόνο) “Piano Trio +”, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο ΑTHENAEUM "Κελάρι".