Ο κορυφαίος κολομβιανός πιανίστας και συνθέτης Hector Martignon έρχεται την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο Tiki Bar στην Αθήνα για ένα μοναδικό live με την μπάντα του Hector Martignon’s “Foreign Affair”, και τον κορυφαίο Έλληνα βιμπραφωνίστα Χρήστο Ραφαηλίδη. Μαζί τους ο κουβανός κρουστός Mauricio Herrera και ο Έλληνας διακεκριμένος μπασίστας Παναγιώτης Ανδρέου.

Η συγκεκριμένη μπάντα έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε μουσικές σκηνές στη Νέα Υόρκη (Dizzy’s Club at Lincoln Center), στην Ιαπωνία και σε διαφορετικές πόλεις στην Ευρώπη ενώ έρχεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα. Ο ήχος της “Forein Affair” καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από την μουσική αλλά κυρίως από την προσωπικότητα και την δεξιοτεχνία του κάθε μέλους της μπάντας. Ο ίδιος ο Hector Martignon λέει για τους συνεργάτες του: “Ο Χρήστος Ραφαηλίδης αποδίδει με μοναδικό και απαράμιλλο στυλ την ρυθμική πολυπλοκότητα χωρίς να χάνει την αρμονία και την οικειότητα της μελωδίας. Κανείς δεν μπορεί να τον αντιγράψει σε αυτό, είναι πραγματικά ανεκτίμητος! Ο Παναγιώτης Ανδρέου είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους καλύτερους μπασίστες παγκοσμίως στο θέμα της ένωσης της Latin-Brazilian με την Έθνικ jazz. O περκασιονίστας Mauricio Herrera αποτελεί εγγύηση για συγκίνηση και δυναμισμό καλύπτοντας παράλληλα ένα ευρύ μουσικό φάσμα που εμπεριέχει μια ποικιλία μουσικών ιδιωμάτων”.

Ο Hector Martingnon έχει στο ενεργητικό του αρκετές υποψηφιότητες για Grammy και αρκετές συμμετοχές στα live σπουδαίων μουσικών όπως ο Tito Puente, ο Κουβανός Μachito και άλλοι. Πιανίστας και συνθέτης λατινοαμερικανικής καταγωγής, με μουσικές καταβολές από την κλασική μουσική και την jazz που έχει ως στόχο να παρουσιάζει με την δουλειά και τα live του αυτό που ονομάζει ο ίδιος New World μουσική παντρεύοντας μουσικές φόρμες και παραδοσιακές τεχνικές με λατινοαμερικάνικους,  αφρικανικούς και ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Στις 8 Σεπτεμβρίου στο Tiki Bar θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ξεχωριστή new world μπάντα.